ماهواره-ظروف-بندر ترکمن-4-
تقاطع: معاون “ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز” در ایران می‌گوید «کشفیات تجهیزات ماهواره‌ای به اندازه‌ای است که این ستاد را دچار مشکل کرده» به طوری که انبارهای سازمان صداوسیما هم دیگر جایی برای نگهداری این تجهیزات ندارد.
علی‌رضا گلستانی در گفتگویی با خبرگزاری “تسنیم” با اشاره به بندی از قانون ممنوعیت ماهواره که می‌گوید تجهیزات کشف‌شده باید در اختیار صداوسیما قرار بگیرد، گفته: «در حال حاضر صداوسیما، دست‌هایش را بالا برده است و عنوان می‌کند که انبارهایش جای نگهداری این تجهیزات را ندارد و این تجهیزات برای آن‌ها قابل استفاده نیز نیست.»
آقای گلستانی با بیان این‌که «در سال جاری نیز کشفیات بسیاری در این حوزه اتفاق افتاده»، اقدام پلیس در جمع‌آوری تجهیزات دریافت ماهواره‌ را در افزایش رونق بازار فروشندگان و دامن زدن به قاچاق‌ این تجهیزات بی‌تاثیر دانست و افزود: «میزان جمع‌آوری ماهواره‌ها از منازل توسط نیروی انتظامی به اندازه‌ای نیست که بتوان آن را با میزان قاچاق ورودی این کالا مقایسه کرد.»
این مقام حکومتی با اشاره به افزایش ضریب نفوذ ماهواره در سال‌های اخیر و وجود تقاضا برای استفاده از آن در میان مردم، اضافه کرد: «شما وقتی روی بام آپارتمان‌ها می‌روید تعداد متنابهی آنتن‌های ماهواره می‌بینید. در سال ۸۶ آماری ارائه شد که حاکی از ارتباط مستقیم ۴۰ درصدی مردم با شبکه‌های ماهواره‌ای بود و ۲۰ درصد دیگر نیز به طور غیرمستقیم از برنامه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کردند و از این رو عنوان شد که ضریب نفوذ ماهواره‌ها در کشور ۶۰ درصد است. البته در سال‌های اخیر این ضریب قطعاً افزایش یافته است.»
گفتنی است مقامات ارشد جمهوری اسلامی تا کنون آمارهای متفاوتی از میزان دارندگان دیش‌های ماهواره در ایران اعلام کرده‌اند که این آمارها بین ۶۰ تا بالای ۷۰ درصد مردم متغیر بوده است.
در همین ارتباط، علی جنتی، “وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی” در دولت حسن روحانی، در آذرماه ۱۳۹۲ در یک سخنرانی در تهران گفت که «ضریب استفاده از ماهواره، ۷۱ درصد مردم تهران را شامل می‌شود».
در مهرماه امسال نیز، فرماندار شهرستان کاشمر در استان “خراسان رضوی” در اظهاراتی گفت که خانواده‌‌های روستایی این شهرستان «بابت مایحتاج ساده زندگی مشکل دارند، ولی اولویت اول‌شان استفاده از ماهواره است».
مهدی فروزان پس از بازدید از روستاهای توندر و قصون از بخش کوه‌سرخ در جمع خبرنگاران محلی، از «احاطه خانه‌های روستاییان» به وسیله‌ی ماهواره‌ها ابراز نگرانی کرد و افزود: «اگر دهیار روستایی اعلام کند در روستای ما هیچ ماهواره‌ای وجود ندارد، با آمدن اعتبارات بودجه دهیاری آن روستا را دو برابر می‌کنیم.»