نگرانی مادر سهیل عربی از وضعیت فرزندش: می دانم بلایی سر سهیل آوردهاند
سهیل عربی، فعال مدنی زندانی در ایران در حالی حکم جدید سه سال زندان و تبعید خود را در مهرماه امسال گرفته، که از سال ۹۲ در حال گذراندان حکم هفت سال زندان خود است. نزدیکان او از جمله مادرش از وضعیت این زندانی بی خبر هستند و تلاش فعالان حقوق بشر و مدنی برای اعتراض به حکم داده شده به سهیل عربی ادامه دارد.
فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی در گفت وگو با صدای امریکا درباره بی خبری از وضعیت فرزندش گفت: حدود سه هفته است که هیچ ملاقاتی با سهیل نداشته ام و نمی دانم در چه شرایطی قرار دارد اما یکی از زندانیان به من خبر داده است که سهیل را دوباره به قرنطینه بردهاند.
مادر سهیل عربی که هر هفته برای ملاقات فرزندش به زندان اوین می رود، در هفته های اخیر اجازه ملاقات با پسرش را در حالی پیدا نمی کند که مسوولان زندان اوین با بهانه های مختلفی او را از ملاقات با پسرش منع می کنند.
خانم مظلوم در این باره گفت: آخرین بار وقتی به دادگاه، پیش مداحیان دادیار ناظر بر زندانیان رفتم به من اطمینان داد که این بار می توانم پسرم را ببینم اما باز هم زندان اوین اجازه ملاقات به من را نداد و مسئولان زندان عنوان کردند که سهیل را به دادگاه فرستاده اند در حالی که حکم پسرم به وکیلش داده شده بود و نیازی نداشت که او را به دادگاه ببرند.
او با ابراز نگرانی ازوضعیت فرزندش، گفت که آنقدر در این چندسال تجربه کسب کرده است که می داند هر بار وقتی بلایی سر سهیل آورده باشند، قصد پنهان کردن از او را دارند تا مبادا خبرش به رسانه ها درز پیدا کند.
سهیل عربی، عکاس، وبلاگ نویس و فعال مدنی که آذرماه سال ۹۲ توسط سپاه پاسداران بازداشت و به اتهام «سبالنبی و توهین به مقدسات» به اعدام محکوم شده بود در تیر ماه ۱۳۹۴ یکی از شعبات دیوان عالی کشور حکم اعدام او را نقض کرد.
او پس از اعاده دادرسی و نقض حکم، به ۷ سال و نیم حبس محکوم شد اما مجددا در مهرماه امسال به غیر از محکومیت قبلی اشبا حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده رییس این شعبه، به ۳ سال حبس تعزیری- تبعید و اقامت اجباری در برازجان محکوم شد.
جمعی از فعالین سیاسی ، مدنی و خانواده جانباختگان و زندانیان سیاسی شهریور امسال در حمایت از سهیل عربی بیانیه صادر کرده بودند.
همچنین گزارشگران بدون مرز در سال ۲۰۱۷ جایزه بخش «شهروند خبرنگار» را به سهیل عربی عکاس و وبنگار زندانی ایرانی اعطا کرد.
پیش از این اد رویس، رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در مقاله ای نوشت که محکومیت سهیل عربی، نماد سرکوب آزادی بیان در اینترنت است.
منبع: صدای آمریکا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar