انتقاد دیدهبان حقوق بشر از افزایش بازداشت و آزار بهائیان در ایران
دیده بان حقوق بشر در گزارشی تحت عنوان آزار و اذیت و بازداشت بهائیان در ایران نوشت که طی دو ماه اخیر بازداشت ایرانیان بهائی روند افزایشی داشته است.
بنا به گزارش دیدهبان حقوق بشر، که سهشنبه ۲۴ مهر منتشر شد، مقامات جمهوری اسلامی طی دو ماه گذشته بیش از ۲۰ تن از شهروندان بهایی را در شهرهای شیراز، اصفهان و کرج را بازداشت کردهاند.
به گفته این نهاد بین المللی مدافع حقوق بشر، اتهامات مشخصی علیه این افراد اعلام نشده است.
مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر گفت: «بیش از ۲۰ دستگیری در یک ماه بدون ارائه هیچ توضیحی نشان میدهد جمهوری اسلامی با چه حد به دور از تساهل با جامعه بهایی ایران برخورد میکند.» او اضافه کرد که مسئولان جمهوری اسلامی با بازداشت یک مقام منتخب که تنها با هموطن بهایی بازداشت شده ای اعلام همبستگی کرده است، «کارزار اذیت و آزار را جلوتر بردهاند.»
اشاره این مقام دیدهبان حقوق بشر به بازداشت مهدی حاجتی، عضو شورای شهر شیراز، است که پس از انتشار پیامی در توئیتر درباره تلاش برای آزادی دو بهایی، برای ۱۰ روز بازداشت شد.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر به موارد متعدد بازداشت بهائیان در شیراز، اصفهان، کرج و چند شهر دیگر اشاره شده و آمده که تعدادی از این افراد در بازداشتگاه های وزارت اطلاعات هستند.
دیدهبان حقوق بشر در ادامه با یادآوری این که قانون اساسی ایران بهائیان را به عنوان اقلیتی دینی در ایران به رسمیت نمیشناسد، آورده است: «مقامات به شکل مداوم بهائیان را صرفاً به خاطر عقایدشان تحت آزار و اذیت و بازداشت قرار میدهند، به شکل مداوم گورستانهای آنها را تخریب میکنند. آنها از ثبت نام دانشجویان بهائی در دانشگاه ممانعت به عمل میآورند و باورمندان به این دین را اخراج میکنند.»
معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدهبان حقوق بشر در پایان این گزارش گفته است: «رئیسجمهور روحانی و کابینهاش باید تظاهر به عدم مسئولیت در آزار بهائیها را متوقف کنند و به این نقض حقوق پایان ببخشند.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در یک سخنرانی در هفتههای گذشته، ایران را نمونه زیر پا گذاشتن حقوق اقلیتهای مذهبی دانست.
او گفت: «ما کنار مسیحیان، یهودیان، دراویش، مسلمانان، زرتشتیان و بهاییان و سایر اقلیتهای مذهبی ایران که حقوق انسانی شان توسط رژیم ایران نقض شده، ایستاده ایم. آزادی آنها در پیروی و به جا آوردن آئینهای مذهبی، برای ما بسیار مهم است.»
وزارت خارجه آمریکا خرداد امسال نیز در گزارش سالانه آزادی مذهب به موارد نقض حق آزادی مذهب و حقوق بشر در سال ۲۰۱۷ در ایران اشاره کرد.
در بخشی از گزارش وزارت خارجه به نقض حقوق مسلمانان سنی، پیروان آئین بهائی و مسیحیان اشاره شده و آمده بود که از سال ۲۰۰۰ مسئولان ایرانی بیش از ۶۰۰ مسیحی و نوکیش را بازداشت کردند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar