پشت پرده بازداشت فعالان محیط زیست؛ ایران نگران افشای اطلاعات سایتهای هستهای است
دادگاه انقلاب ایران علیه پنج فعال محیط زیستی که بهمن ماه ۱۳۹۶ بازداشت شدند وارد مراحل مقدماتی ایراد اتهام شده است. این پنج نفر متهم هستند که از پروژه های محیط زیستی به عنوان پوششی برای گردآوری اطلاعات محرمانه استراتژیک استفاده کردند؛ اتهامی که می تواند حکم اعدام به همراه داشته باشد.
باور عمومی در محافل دانشگاهی بر این است که سپاه پاسداران انقلاب تصور می کند این پنج فعال محیط زیستی اطلاعاتی بالقوه از محل تاسیساتی دارند که ممکن است با ایزوتوپهای رادیواکتیو یا مواد شیمیایی کشنده آلوده شده باشد.
برای سنجش پرتوهای اتمی و آلودگی های شیمیایی یک منطقه لازم است فرد با پرتوسنج در آن راه برود یا از خاک نمونه برداری کند. این امر ممکن است دلیل وحشت ماموران اطلاعاتی ایران برای بازداشت چند فعال محیط زیستی و توقیف وسایل الکترونیکی شان در نقاط مختلف ایران باشد. نقشه بازداشت ها ایده خوبی درباره مکان این سایت های حساس به دست می دهد.
مراد طاهباز، شهروند آمریکایی فارغ التحصیل دانشگاه کلمبیا و از موسسان بنیاد «حیات وحش میراث پارسیان»، از جمله فعالین محیط زیستی است که احتمال دارد با حکم اعدام یا زندان طولانی مدت روبرو شود. اعضای این بنیاد علنا با ایجاد تاسیسات زیرزمینی هستهای و سامانه های موشکی در زمین های حفاظت شده مخالفت کرده بودند. رئیس این بنیاد کاووس سید امامی که به همراه مراد طاهباز و هفت نفر دیگر بهمن ماه گذشته بازداشت شده بود، پس از بازجویی های شدید در زندان اوین جان سپرد.
در همان روزها، نیروهای امنیتی کاوه مدنی، معاون سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، را هم بازداشت کرده بودند که بعدتر آزاد و از ایران خارج شد.
طی ماه های گذشته صدها فعال محیط زیست و سازمان های حقوق بشری در دفاع از این فعالان برخاسته و خواستار تحقیقاتی مستقل در باره شکنجه بازداشت شدگان شده اند.
پنهانکاری حول و حوش این بازداشت ها جای تردیدی باقی نمی گذارد که مساله به برنامه های نظامی ارتباط دارد. بازداشت شدگان طی این مدت از حق ملاقات محروم بوده اند.
برخورد ماشین بازجویی رژیم در همراهی با قضات اعدام در دادگاه انقلاب که بازوی قضایی سپاه پاسداران است، برگ شرم آور دیگری از تاریخ کشوری خواهد بود که به گهواره تمدن معروف است.
منبع:صدای آمریکا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar