ساختمان جدید این کلیسا که کلیسای مسیحیان پروتستان (انجیلی) تبریز است، در سال ۱۹۵۷ پس از تخریب ساختمان قدیم آن که در کوچهٔ میارمیار قرار داشت، در کوچهٔ والمان احداث شد.
«محبت نیوز»-شهر تبریز بدلیل نزدیکی به کشور ارمنستان و مهاجرتهای فراوان ارامنه و مسیحیان در طول تاریخ به این شهر امروزه پذیرای هزاران شهروند مسیحی بوده هست که اکثرن در محدوده خیابان شهناز(شریعتی)مقیم هستند. کلیسای انجیلی تبریز مربوط به اواخر دوره قاجار است و در تبریز، خیابان شهناز، کوچهٔ والمان واقع شده و بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
ساختمان جدید این کلیسا که کلیسای مسیحیان پروتستان (انجیلی) تبریز است، در سال ۱۹۵۷ پس از تخریب ساختمان قدیم آن که در کوچهٔ میارمیار قرار داشت، در کوچهٔ والمان احداث شد.
پس از احداث خیابان شهناز در سال ۱۳۲۹ خورشیدی و تخریب بخشهای بزرگی از کلیسای قدیم انجیلی در محلهٔ میارمیار (مهادمهین) به طوری که خود کلیسا به طور کلی در مسیر خیابان جدید قرار گرفته و حیاط آن نیز به احداث سینما و هتل آسیا اختصاص داده شد، در سال ۱۳۳۶ خورشیدی کلیسای جدید انجیلی در کوچهٔ والمان و در ضلع غربی خانه و مطب دکتر والمان ساخته شد.
- بیشتر بخوانیم: با کلیسای «گاراپت مقدس» در آبادان آشنا شوید
- بیشتر بخوانیم: کلیسای مسروپ مقدس با مشارکت ارمنیان مشهد مرمت خواهد شد
بنای کلیسای انجیلی شبیه صلیب بوده و محوطهٔ حیاط آن درخت کاری شده است. این کلیسا دارای تالار اجتماعاتی به مساحت ۱۵۰ متر مربع بوده و محراب آن چهارپله از کف تالار مذکور بالاتر است.در کلیسای انجیلی، آشوریان مقیم تبریز مراسمهای خود را به زبانهای آشوری و انگلیسی برگزار میکنند.
ده ردیف نیمکت، سه میز خطابه، سه قطعه قالی، چهار قطعه کناره، یک ارگ ، یک صلیب، دو گلدان دو شمعدان و چند پنجره با طاقهای جناغی و شیشه های رنگی اثاث و وسایل تزئینات و روشنائی کلیسا را تشکیل می دهند. سقف آهنی و برج ناقوس آن استوانه ای و دارای چهار طبقه و تقریبن بلند است.
طرح کلیسا صلیبی و محراب آن ۸۰ سانتیمتر از کف تالار بلندتر است. سقف کلیسا آهنی و برج ناقوس آن استوانهای و دارای چهار طبقه است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar