ایران در کانون استراتژی ضدترور جدید آمریکا قرار گرفت
آمریکا در راستای استراتژی جدید خود در “راهبرد ملی برای مقابله با تروریسم” نگاهش را از جمله بر جمهوری اسلامی متمرکز کرده است. به گفته مشاور امنیت ملی آمریکا، ایران بزرگترین حامی مالی تروریسم در جهان است.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه ۱۲ شهریور (۴ اکتبر) در نشست خبری استراتژی جدید آمریکا در راستای “راهبرد ملی برای مقابله با تروریسم” را تشریح کرد.
این نخستین بار از سال ۲۰۱۱ به این سو است که دولت ایالات متحده طرح راهبردی جدید در این ارتباط ارائه میدهد. در طرحی که دولت باراک اوباما در آن زمان اعلام کرده بود، مقابله با شبکه تروریستی القاعده در کانون استراتژی آمریکا قرار داشت.
واشینگتن در استراتژی جدیدش در مقابله با تروریسم اما نگاه خود را از جمله بر جمهوری اسلامی متمرکز کرده است.
جان بولتون در توضیحاتش در رابطه با این استراتژی جدید ایران را مورد حمله لفظی قرار داد و تصریح کرد که ایران پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ “بانک مرکزی جهانی برای تروریسم بینالمللی” بوده است.
او گفت، گروهها و سازمانهای افراطگرایی چون حزبالله لبنان یا حماس و جهاد اسلامی که مورد پشتیبانی مالی جمهوری اسلامی قرار دارند، تهدیدی برای آمریکا و منافع این کشور بوده و دشمن اسرائیل، به عنوان همپیمان آمریکا محسوب میشوند.
در گزارشهای سالانه وزارت خارجه آمریکا نیز همواره از ایران به عنوان یکی از “دولتهای پشتیبان تروریسم در جهان” یاد میشد. اما دولت دونالد ترامپ جمهوری اسلامی را “عمدهترین دولت پشتیبان تروریسم” تلقی میکند.
بولتون که به خاطر مواضع تندش در قبال حکومت جمهوری اسلامی مشهور است، در توضیحاتش به خبرنگاران ضمن اشاره به تحریمهای گستردهی آمریکا علیه ایران تصریح کرد: «ما بر آنیم که در ارتباط با خرید نفت و گاز و میعانات هیچگونه استثنایی قائل نشویم تا فروش ایران را به صفر برسانیم.»
به گفتهی او آمریکا نباید لزوما به این هدف برسد، اما هیچکس نباید “درباره هدف ایالات متحده دچار توهم شود”.
دور جدید تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی قرار است از ماه نوامبر سال جاری (آبان ماه امسال) به اجرا گذارده شود. دور نخست این تحریمها در ماه اوت سال جاری میلادی (مرداد ماه) به جریان افتاده بود.
شماری از خریداران مهم نفت ایران در هفتههای گذشته واردات و خریدهای نفتی خود از جمهوری اسلامی را به میزان چشمگیری کاهش داده یا حتی قطع کردهاند.
جان بولتون چندی پیش نیز با انتقاد از طرح اتحادیه اروپا برای ایجاد ساز و کار ویژه در جهت دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران هشدار داده بود، ایالات متحده در اعمال تحریمها “ثابتقدم و باپشتکار” خواهد بود.
او سهشنبه سوم مهر (۲۵ سپتامبر) در همایش گروه “اتحاد بر ضد ایران اتمی” در نیویورک در یک سخنرانی تند همچنین به جمهوری اسلامی هشدار داده بود، “اگر ایران در رفتار خود تغییری ندهد مجبور به پرداخت بهای بسیار سنگینی خواهد شد”.
مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از آن نیز به تاثیرات تحریمها بر اقتصاد و سیاست ایران اشاره کرده و این تاثیرات را عمیق ارزیابی کرده است.
بولتون تصریح کرده بود: «این همان چیزی است که ما دنبال میکردیم. ما بر آن هستیم تا رژیم ایران را وادار به تغییر بنیادین رفتار خود بکنیم. اگر آنها رفتار خود را تغییر ندهند، با پیامدهای بیشتری روبهرو خواهند بود. چون ما تحریمهای بیشتری علیه آنها وضع خواهیم کرد و فشارمان را بر آنها به حداکثر خواهیم رساند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در پی خروج این کشور از برجام در ماه مه دستور داده بود که تحریمهایی که در پی توافق هستهای با جمهوری اسلامی علیه ایران به تعلیق درآمده بودند، دوباره به اجرا گذاشته شوند.
منبع: DW
Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to find any individual with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is one thing that's wanted on the web, somebody with a bit of originality. helpful job for bringing something new to the internet! play casino
SvaraRadera