söndag 18 december 2016

بزرگ‌ترین سازمان‌ امداد و نجات ایران در تنگنای مالی

بزرگ‌ترین سازمان‌ امداد و نجات ایران در تنگنای مالی

انتظار می‌رود که با حذف ردیف اعتبار اضطرار جمعیت هلال احمر از لایحه بودجه سال ۹۶ این سازمان امدادی فقیرتر از پیش شود.  در سال ۹۴ حدود ۷۰۰ میلیارد تومان برای هلال احمر در نظر گرفته شده بود که «ریالی از آن پرداخت نشد».
مانور نیروهای سازمان امداد و نجات هلال احمر
مانور نیروهای سازمان امداد و نجات هلال احمر
روز شنبه (۲۷ آذر / ۱۷ دسامبر) وبسایت خبری "مهر" در گزارشی از وضعیت جمعیت هلال احمر ایران نوشت، در لایحه بودجه ۹۶ منابع مربوط به حق ثبت که تا کنون به هلال احمر پرداخت می‌شده، حذف شده است.
در این گزارش آمده است: «یکی از منابع تامین بودجه امداد و نجات، سهم ۴۲ درصدی جمعیت هلال احمر از حق ثبت اسناد رسمی است که طی سال‌ها و حتی از قبل انقلاب به جمعیت هلال احمر پرداخت می‌شد. در سال ۹۳ قانون ثبت حدنگار (کاداستر) در مجلس تصویب شد و در لایحه بودجه ۹۶ با برداشت اشتباه از این قانون، منابع مربوط به حق ثبت را حذف کرده‌اند و برای سازمان ثبت اسناد در نظر گرفته‌اند.»
در سال‌های ۹۴ و ۹۵، همانند سال‌های پیش، این بودجه به هلال احمر پرداخت شده است.
امیر محسن ضیائی، رئیس جمعیت هلال احمر، پیامدهای این اقدام را برای خدمات‌رسانی هلال احمر نگران کننده می‌داند.
مشکلی به نام "منابع مالی عمومی"
وبسایت خبری "مهر" به نقل از ضیایی همچنین نوشت: «بودجه جمعیت هلال احمر از دو محل منابع عمومی و اختصاصی تامین می‌شود. منابع عمومی مربوط به آن چیزی است که در قانون مدیریت بحران می‌آید. از این محل در سال ۹۴ حدود ۷۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته بودند که ریالی از آن پرداخت نشد. در سال ۹۵ نیز دولت ۵۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد داد که ۱۰۰ میلیارد آن بنا به دلایلی در مجلس کم شد و نهایتا ۴۰۰ میلیارد تومان برای امسال در نظر گرفته شد که تا این لحظه تنها ۱۰۰ میلیارد آن پرداخت شده است. برای سال ۹۶ نیز ۵۰۰ میلیارد تومان توسط دولت پیشنهاد شده است.»
جمعیت هلال احمر ایران ۱۰۰۰ پایگاه دارد که به گفته ضیایی، اداره هر پایگاه بدون احتساب توسعه و تعمیرات سالانه ۸۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
بر اساس آمار رسمی بیش از ۵۰ هزار نیروی داوطلب در پایگاه‌های امداد و نجات هلال احمر ایران فعال هستند. "مهر" می‌نویسد: «اگر قرار بود این نیروها جذب دستگاه دولتی شوند، هزینه‌ای سرسام آور روی دست دولت می‌گذاشت.»
طبق استانداردهای موجود هلال احمر باید در هر ۵۰۰ کیلومتر مربع یک پایگاه داشته باشد، اما این سازمان به ازای هر ۱۷۵۰کیلومتر مربع، یک پایگاه دارد. به این ترتیب باید ۳هزار و ۲۰۰ پایگاه دیگر نیز ایجاد شوند.
جمعیت هلال احمر ایران یک سازمان غیرانتفاعی و عضوی از شبکه صلیب سرخ و هلال احمر جهانی است که موظف است در زمان بروز بلایای طبیعی چون سیل، زلزله، سقوط هواپیما، سوانح رانندگی و قطار و بحران‌های ناشی از جنگ و حوادث، به امدادرسانی و نجات مصدومان و قربانیان بشتابد.
این جمعیت در سال ۱۳۰۱ در ایران پایه‌گذاری شد و پیش از انقلاب "جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران" نام داشت.

در همین زمینه:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar