söndag 17 januari 2016

انتقاد روحانی از رد صلاحیت گسترده داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس

انتقاد روحانی از رد صلاحیت گسترده داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس

  • 6 ساعت پیش
  •  
  • 1اظهارنظر
حسن روحانیImage copyrightTASNIM
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک کنفرانس خبری در تهران از رد صلاحیت گسترده داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس از سوی هیئت های نظارت انتقاد کرد و از شورای نگهبان خواست که در این موضوع دخالت و مشکل را حل کند.
رئیس جمهور ایران گفت که از "همه اختیارات خود" برای رفع مشکل رد صلاحیت های گسترده استفاده خواهد کرد، اما توضیح بیشتری در این مورد نداد.
او گفت: "ما و شورای نگهبان وظایف مشترکی داریم و هر دو پاسدار و نگهبان قانون اساسی هستیم تا قانون اساسی در قوانین موضوعه نقض نشود. امیدوارم شورای نگهبان به گونه‌ای موضوع را حل کند تا انتخابات پرشوری داشته باشیم و حتی کسانی که به فرمایش رهبر معظم انقلاب با نظام هم مشکل دارند، حضور یابند".
آقای روحانی امروز یکشنبه ۲۷ دی (۱۷ ژانویه) در یک کنفرانس خبری در تهران حاضر شد و به سئوالات خبرنگاران، عمدتا در مورد برداشته شدن تحریم های اتمی علیه ایران پاسخ داد.
او دست یافتن به این توافق را یک "پیروزی بزرگ" برای ایران خواند و گفت که روشن شد می توان با دنیا مذاکره کرد و به توافقی رسید که به نفع همه باشد.
رئیس جمهور ایران گفت که در چند ساعتی که از برداشته شدن تحریم ها می گذرد، حدود ۱۰۰۰ ال سی در بانک های مختلف باز شده است.
محمد جواد ظریف (وزیر امور خارجه)، علی اکبر صالحی (رئیس سازمان انرژی اتمی) و تعداد دیگری از مقامات وزارت امور خارجه و دولت ایران هم در این نشست حضور دارند.
* خبرنگار پرس تی وی، شبکه خبری انگلیسی زبان ایران در مورد نحوه جذب سرمایه های خارجی و احتمال قدرت گرفتن تندروها در آمریکا پس از پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما سئوال کرد.
آقای روحانی گفت که دولت از فعالیت بخش خصوصی "غیر رانتی" حمایت می کند. او گفت که اقتصاد ایران ثبات و آرامش دارد و این باعث می شود که جاذبه برای سرمایه گذاران ایجاد شود.
رئیس جمهور ایران همچنین بر وجود منابع انسانی کافی و متخصص برای فعالیت اقتصادی در این کشور تأکید کرد.
آقای روحانی در عین حال تأکید کرد که برای جذب سرمایه نیاز به همکاری همه بخش ها، از جمله بخش های سیاسی در کشور وجود دارد.
رئیس جمهور ایران گفت که هر گروهی بعدا در آمریکا قدرت را به دست بگیرد، باید به تعهد دولت فعلی آمریکا پایبند بماند و یادآوری کرد که قطعنامه شورای امنیت در تأیید توافق جامع اتمی آن را لازم الاجرا کرده است.
* خبرنگار تلویزیون المیادین لبنان در مورد تنش های منطقه ای، از جمله تنش میان ایرن و عربستان سئوال کرد و پرسید که فضای جدید چگونه می تواند به حل و فصل این تنش ها کمک کند.
آقای روحانی گفت که توافق اتمی نشان داد که می توان با مذاکره به راه حل هایی رسید که طرفین یک بر سر آن توافق دارند.
او گفت که با اجرای برجام شرایط برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای منطقه فراهم شده و در سایه این روابط می توان مسائل منطقه را حل و فصل کرد.
رئیس جمهور ایران گفت که این کشور می خواهد با همه همسایگانش روابط خوب داشته باشد، اما مشکل ایران با عربستان از طرف سعودی ها منشأ گرفته و از جمله در مورد حادثه منا رفتار خوبی از مقامات سعودی دیده نشد.
او به شدت از عملکرد عربستان در یمن و همچنین اعدام شیخ نمر باقر النمر انتقاد کرد.
آقای روحانی گفت که اگر لازم باشد، ایران "پاسخ قاطع به بعضی برخوردها" خواهد داد، اما اظهار امیدواری کرد که مقامات عربستان روش خود را عوض کنند.
* خبرنگار جهان صنعت پرسید که آیا دولت مانند ابتدای فعالیتش، گزارش صد روزه پس از اجرای توافق جامع ارائه خواهد کرد؟
آقای روحانی حاضر به تأیید چنین چیزی نشد، اما اظهار امیدواری کرد که دولت بتواند زود به زود به مردم گزارش بدهد.
* خبرنگار جوان پرسید که اگر طرف های ایران تعهد خود را نقض کنند ایران چه می کند و اگر تحریم هایی به دلایل دیگر علیه ایران وضع شود چه خواهد کرد؟
رئیس جمهور ایران گفت که اگر نقضی انجام شود، ایران طبق ساز و کاری که در خود توافق پیش بینی شده موضوع را دنبال خواهد کرد. او گفت که اگر آمریکایی ها هم بخواهند تحریم هایی را برگردانند، ایران واکنش مناسب نشان خواهد داد در عین حال که زمینه حقوقی برای اعمال چنین تحریم هایی وجود ندارد چون قطنامه های شورای امنیت لغو شده است.
آقای روحانی گفت که هیئت نظارت بر اجرای برجام به دستور رهبر ایران توسط شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده که در صورت لزوم در مورد واکنش های لازم تصمیم گیری خواهد کرد.
* خبرنگار خبرگزاری آنا به وعده های انتخاباتی آقای روحانی اشاره کرد و پرسید که آیا در پایان چهار سال دوران ریاست جمهوری اش همه آنها عملی خواهد شد یا نه؟
آقای روحانی گفت که یکی از مهمترین وعده ها لغو تحریم ها بود که امروز عملی شده و عملی کردن آن کار بسیار پیچیده و دشواری بود. او گفت که بعضی وعده های دیگر هم تحقق پیدا کرده و اظهار امیدواری کرد که بقیه وعده ها هم تحقق پیدا کند.
* خبرنگار بلومبرگ پرسید که آیا دولت به کاهش نقش دولت در اقتصاد و تقویت بخش خصوصی متعهد است؟ او همچنین پرسید که آیا در آینده ممکن است که ایران و آمریکا روابط دوجانبه تجاری برقرار کنند؟
رئیس جمهور ایران گفت که دولت تلاش خواهد کرد که به بخش خصوصی نقش بیشتری داده شود. او گفت که حمایت بیشتری از بخش خصوصی خواهد شد. او گفت که از سرمایه گذاران خارجی هم در بسیاری موارد خواسته شده که با بخش خصوصی ایران همکاری کنند.
او در مورد رابطه تجاری با آمریکا گفت که موانع در مورد سرمایه گذاری از طرف آمریکایی هاست و اگر آنها موانع را بردارند ایران آمادگی دارد. او گفت که بعضی موانع همین حالا هم کاهش پیدا کرده و با حل و فصل موانع قانونی طرف آمریکایی امکان سرمایه گذاری فراهم خواهدشد.
خبرنگار شبکه چینی سی سی تی وی در مورد دورنمای روابط ایران و چین در دوران بعد از تحریم پرسید.
حسن روحانی گفت که ایران "دوستان دوران سختی و تحریم را فراموش نمی کند". آقای روحانی افزود در جریان سفر رئیس جمهور چین به ایران که روز شنبه انجام می شود موافقتنامه های مهمی بین دو کشور امضا خواهد شد و روابط ایران و چین به سمت "روابطی راهبردی" در حال پیشرفت است.
سوال خبرگزاری صدا و سیما در باره نحوه مدیریت توقعات ایجاد شده در افکار عمومی برای حل سریع مشکلات اقتصادی بعد از اجرای برجام بود.
رئیس جمهور ایران گفت که تاثیرات رفع تحریم ها فوری نیست ولی تغییراتی هم هست که بلافاصله صورت می گیرند، از قبیل شروع صادرات نقت ایران و رفع محدودیت های پرهزینه بر مبادلات بانکی ایران. وی در عین حال افزود که رفع تحریم ها، نقطه شروع بهبودهایی در اقتصاد ایران خواهد بود که در درازمدت نتیجه خواهد داد.
خبرنگار شبکه خبر پرسید که هدف از سفر قریب الوقوع یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران چیست؟
آقای روحانی به این سوال جواب مشخصی نداد، اما گفت که ایران در گذشته با آقای آمانو کار داشته و از این به بعد هم کار خواهد داشت. وی با اشاره به تعهدات هسته ای هشت ساله ایران در برجام گفت که ایران امیدوار است که با همکاری با آژانس، دوره نظارت بر برنامه هسته ای آن زودتر به پایان برسد.
روزنامه اعتماد با اشاره به رد صلاحیت بسیاری از کاندیداهای انتخابات مجلس از آقای روحانی پرسید که به عنوان رئیس جمهور ایران برای احقاق حقوق آنها چه خواهد کرد؟
آقای روحانی گفت که اطلاعات اولیه او در مورد نتایج بررسی صلاحیت ها "خوشحال کننده" نیست و فکر می کند تعداد ردشدگانی که صلاحیت آنها در هیئت های نظارت قابل تایید بوده "کم نیست".
او افزود که به عنوان رئیس جمهور از "همه اختیاراتش در این زمینه استفاده می کند" و ابراز امیدواری کرد که شورای نگهبان بتواند مشکل را به گونه ای حل کند که به گفته او، توصیه رهبر جمهوری اسلامی در مورد شرکت گسترده مردم و حتی منتقدان حکومت در انتخابات محقق شود

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar