آمریکا و بریتانیا 'به اطلاعات پهپادهای جاسوسی اسرائیل از ایران دسترسی داشتند'
- 3 ساعت پیش
گزارشها حاکی است آمریکا و بریتانیا برای چندین سال به اطلاعات محرمانه ای که پهپادهای اسرائیلی از نقاط مختلف خاورمیانه از جمله ایران گردآوری می کردند دسترسی داشتند.
روزنامه اسرائیلی یدیعوت آهارونوت با استناد به اسناد محرمانهای که ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق سازمان سیا افشا کرده، نوشته است که از سال ۱۹۹۸، اداره امنیت ملی آمریکا و ستاد ارتباطاتی دولت بریتانیا به سیستم پهپادهای اسرائیلی نفوذ کرده بودند و به اطلاعات گردآوری شده توسط آنها دسترسی داشتند.
عملیات نفوذ به پهپادهای اسرائیلی،، که برای آن نام آنارشیست انتخاب شده بود، از یکی از مراکز نظامی بریتانیا در قبرس و پایگاه اداره امنیت ملی آمریکا در شمال بریتانیا هدایت و مدیریت میشد.
به گزارش این روزنامه، پهپادهای اسرائیلی اطلاعاتی را در مورد نوار غزه، کرانه باختری، سوریه و سایر نقاط خاورمیانه گردآوری میکردند و به گفته اسنودن دامنه فعالیت آنها حتی تا ایران و جمعآوری اطلاعات لازم برای بمباران احتمالی آن کشور هم گسترش داشت.
یدیعوت آهارونوت نوشته که قبل از انتشار این گزارش، متن آن را به اطلاع اداره سانسور نظامی ارتش اسرائیل رسانده و موافقت آن را برای چاپ در نشریه جلب کرده است.
براساس این گزارش، تشکیلات اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا حتی به دوربینهای نصب شده بر کلاه خلبانان هواپیماهای اف-۱۶ اسرائیل هم نفوذ کرده بودند و تصویری از یکی از این هواپیماها هنگام شیرجه به سوی یک هدف در اسناد افشا شده توسط اسنودن وجود دارد.
اطلاعات منتشر شده در یدیعوت آهارونوت با مطالبی که روزنامه آلمانی اشپیگل و سایت اینترنتی "اینترسپت" در همین زمینه منتشر کردهاند همسویی دارد.
در حالی که در سالهای اخیر، روابط بین دولتهای آمریکا و اسرائیل به خاطر اختلاف نظر بر سر روند صلح خاورمیانه و توافق هستهای با ایران چندان گرم نبوده، انتشار خبر جاسوسی آمریکا از اطلاعات نظامی محرمانه اسرائیل به بهبود این روابط کمکی نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاریها، وزارت خارجه اسرائیل از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده و سفارتخانههای بریتانیا و آمریکا در اسرائیل نیز گفتهاند که از سخن گفتن در مورد موضوعات اطلاعاتی معذورند.
در عین حال، یووال استاینیتس، وزیر انرژی دولت کنونی و از مقامات اطلاعاتی سابق اسرائیل گفته است که مطالبی که در این مورد در رسانهها منعکس شده "اسرار مگو نیست بلکه واقعیتی ناخوشایند است که نباید روی دهد." وی از سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل خواسته است شیوههای رایج حفاظت از اطلاعات را مورد بازنگری قرار دهند.
این مقام اسرائیلی افزوده است: "میدانیم که آمریکاییان از همه دنیا جاسوسی میکنند، با اینهمه، این واقعیت که عملیات نفوذ به پهپادهای اسرائیل به سالها قبل باز میگردد در حالی که ما از جاسوسی و دست اندازی به اطلاعات محرمانه آمریکاییان خودداری کردهایم، دلچسب نیست."
پس از بازداشت جاناتان پولارد، تحلیلگر اطلاعاتی نیروی دریایی آمریکا به دلیل جاسوسی برای اسرائیل در سال ۱۹۸۵، دولت اسرائیل قول داد که دیگر علیه آمریکا جاسوسی نکند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar