دستور روحانی به وزارت دفاع برای سرعت بخشیدن به برنامه توسعه موشکهای بالستیک
تاریخ انتشار: ۱۰ دی, ۱۳۹۴
تقاطع: یک روز پس از انتشار گزارشی در خصوص تصمیم دولت امریکا برای اعمال تحریمهای جدید علیه گروهی از شرکتها و افراد در ارتباط با برنامهی توسعهی موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی، حسن روحانی در دستوری به “وزیر دفاع” دولت خود از وی خواست تا این برنامه را با «سرعت و جدیت بیشتری» ادامه دهد.
در متن دستور آقای روحانی به حسین دهقان که روز پنجشنبه (۱۰ دی-۳۱ دسامبر) در وبسایت ریاست جمهوری اسلامی منتشر شد، آمده: «از آنجا که ظاهراً دولت آمریکا در نظر دارد، در ادامه سیاستهای خصمانه و دخالت نامشروع و غیرقانونی خود در زمینه حق تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، اقدام به افزودن افراد و مؤسسات جدیدی در فهرست تحریمهای ظالمانه قبلی نماید، لازم است در چارچوب سیاستهای دفاعی مصوب، برنامه تولید انواع موشکهای مورد نیاز نیروهای مسلح با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد.»
وی همچنین “وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح” را “موظف” کرده تا «با استفاده از کلیه امکانات، برنامهریزی جدیدی برای گسترش توانمندیهای موشکی کشور، بهعمل آورد».
رییس جمهوری اسلامی در ادامهی دستور خود مدعی شده «توانمندیهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران عامل ثبات و امنیت منطقه بوده» و «تهدیدی علیه دیگران نیست».
حسن روحانی در پایان با تاکید بر اینکه برنامه موشکی ایران جزو توافق هستهای این کشور با قدرتهای جهانی نیست، نوشته موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی «هیچگاه برای قابلیت حمل کلاهکهای هستهای طراحی نشدهاند».
گفتنی است روز چهارشنبه (۳۰ دسامبر)، روزنامهی امریکایی “والاستریتژورنال” به نقل از یک مقام وزارت خزانهداری امریکا گزارش داد که دولت اوباما قصد دارد برای اولین بار بعد از توافق هستهای با جمهوری اسلامی در ماه جولای ۲۰۱۵ (تیر ۱۳۹۴)، تحریمهای جدیدی را علیه بیش از ده فرد و شرکت مرتبط با برنامهی توسعهی موشکهای بالستیک این حکومت اعمال کند.
بر اساس این گزارش، تحریمهای تازه دو شبکه شامل شرکتها و افرادی در ایران، امارات متحده عربی و هنگکنگ را در بر خواهد گرفت و هرگونه ارتباط مالی با تحریمشدگان را برای شهروندان امریکایی و غیرامریکایی را ممنوع خواهد کرد. همچنین بانکهای امریکایی موظف خواهند بود داراییهای این افراد و شرکتها در سیستم مالی خود را مسدود کنند.
“شرکت بازرگانی مبروکه” و موسس آن، حسین پورنقشبند در امارات متحده عربی از جملهی افراد و شرکتهای تحریمی است که وزارت خزانهداری امریکا میگوید به شرکتهای دولتی ایران برای دستیابی به فیبر کربن برای برنامهی موشکی این کشور کمک میکند.
آقای پورنقشبند همچنین از یک شرکت تابعهی خود در هنگکنگ به نام “آنهویی لند گروپ” برای دسترسی به مواد اولیه و منابع مالی خط تولید فیبر کربن استفاده کرده است که این شرکت نیز در لیست تحریمهای جدید امریکا قرار خواهد داشت.
فیبر کربن به خاطر انعطافپذیری و توان تحمل گرمای بسیار بالا، یک مادهی ورودی مهم در ساخت موشک به شمار میرود.
پنج مقام “وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح” جمهوری اسلامی نیز که گفته میشود در برنامهی توسعهی موشکهای بالستیک این حکومت نقش دارند، از جمله دیگر افرادی هستند که در لیست تحریمهای جدید امریکا جای دارند. جواد موسوی، مهدی فرحی، و محمد هاشمی از جملهی این ۵ نفر هستند که نامشان در گزارش “والاستریتژورنال” منتشر شده است.
این گزارش میگوید که جمهوری اسلامی همچنین قطعات موردنیاز ساخت موشک را از شرکت دولتی “توسعه معادن کرهشمالی” در پیونگیانگ خریده است که این موضوع نیز از جمله دلایل دولت امریکا برای اجرای تحریمهای جدید است. بر اساس این ادعا، تهران در دو سال گذشته گروهی از تکنیسینهای خود را برای کار مشترک بر روی صنایع دفاعی مرتبط با توسعه موشکهای بالستیک به کرهشمالی فرستاده است.
کرهشمالی به خاطر ساخت و تولید سلاح هستهای و موشکهای بالستیک در لیست تحریمهای امریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.
جمهوری اسلامی از زمان توافق هستهای ماه جولای، دو موشک بالستیک را در پاییز سال جاری آزمایش کرده است. دولت امریکا با تاکید بر اینکه این آزمایشهای موشکی نقض توافق هستهای نیست، آن را نقض قطعنامههای شورای امنیت میداند و قصد دارد مجازاتهای بیشتری را در این خصوص از طریق این شورا به اجرا در بیاورد.
پیشتر دهها سناتور جمهوریخواه و دمکرات در نامههایی جداگانه به باراک اوباما، خواستار اقدام عملی وی در مواجهه با توسعهی برنامهی موشکی جمهوری اسلامی شده بودند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar