måndag 21 december 2015

عراقچی: نامه کری در مورد قانون ویزا، تضمینی محکم و کافی است

عراقچی: نامه کری در مورد قانون ویزا، تضمینی محکم و کافی است

  • 7 ساعت پیش
عباس عراقچیImage copyrightTASNIM
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران گفته است که نامه وزیر امور خارجه آمریکا در مورد نحوه اجرای قانون جدید محدودیت ویزا، تضمینی محکم است که توافق جامع اتمی در اجرای این قانون نقض نخواهد شد و این تضمین، از نظر ایران "کاملا کفایت می‌کند".
آقای عراقچی در عین حال تأکید کرد که اگر محدودیت های پیش بینی شده در این قانون به نحوی اجرا شود که بر روابط تجاری ایران اثر بگذارد، نقض توافق جامع اتمی یا برجام خواهد بود و در آن صورت ایران موضوع را به کمیسیون مشترک پیش بینی شده در این توافق ارجاع خواهد داد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اخیرا قانونی را امضاء کرده که بر اساس آن شهروندان کشورهایی که تا کنون برای ورود به آمریکا نیاز به ویزا نداشتند، اگر ظرف ۵ سال گذشته به کشورهایی از جمله ایران سفر کرده باشند، از امتیاز ورود بدون نیاز به ویزا به آمریکا محروم می شوند. همچنین کسانی که علاوه بر تابعیت کشورهای مذکور، تابعیت ایران، عراق، سوریه یا سودان را دارند، باید برای ورود به آمریکا تقاضای ویزا کنند.
ایران نگران است که این قانون باعث شود فعالان اقتصادی، تجار و سرمایه گذاران خارجی از سفر به ایران و فعالیت در این کشور خودداری کنند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دیروز در نامه ای به محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود تضمین داد که دولت آمریکا قانون جدید را به نحوی اجرا کند که به منافع تجاری مشروع ایران آسیبی نرسد.
او در این نامه نوشت: "اطمینان دارم تغییرات اخیر در قانون ویزا به هیچ شکل مانع اجرای تعهدات ما در قالب برنامه جامع اقدام مشترک نمی‌شود و بر منافع اقتصادی مشروع ایران اثر نمی‌گذارد. دولت [آمریکا] برای اجرای این تضمین ابزارهایی در اختیار دارد؛ از جمله صدور ویزای تجاری ده ساله با چندبار اجازه ورود، تسریع صدور ویزای تجاری و اختیار توقف اجرای قانون".
آقای عراقچی که ریاست ستاد پیگیری اجرای توافق جامع اتمی را در ایران به عهده دارد، گفته است که گروه های مختلف لابی، "از جمله صهیونیست ها" در دو ماه گذشته تلاش کرده اند که در مسیر اجرای این توافق مانع ایجاد کنند.
او گفت که ایران عملکرد دولت آمریکا را بررسی می کند و اگر تعهدات داده شده در نامه آقای کری در اجرای قانون جدید نقض شود، موضوع را به کمیسیون مشترک می فرستد.
کمیسیون مشترک از نمایندگان کشورهای گروه ۱+۵ و ایران تشکیل شده و وظیفه بررسی مواردی را به عهده دارد که هر یک از طرف های توافق به عنوان نقض توافق قلمداد می کنند.
به گفته آقای عراقچی، کشورهای اروپایی (که سه نماینده در کمیسیون مشترک دارند) قانون جدید محدودیت های ویزای آمریکا را ناقض حقوق شهروندان خود می دانند و با آن مخالفند.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar