بازداشت محمد نوریزاد و هشت فعال حقوق بشر دیگر در تهران
تاریخ انتشار: ۲ آذر, ۱۳۹۴
تقاطع: گزارشها از ایران از بازداشت محمد نوریزاد و شماری دیگر از فعالان سیاسی و حقوق بشر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی حکایت دارد.
آنگونه که یک منبع خبری به #تقاطع گفته، ماموران امنیتی حدود ساعت ۹ صبح روز دوشنبه (۲ آذر-۲۳ نومبر) آقای نوریزاد را در مقابل منزلش بازداشت کردهاند. این روزنامهنگار و مستندساز مخالف حکومت ایران، قصد شرکت در تجمع هفتگی گروهی از فعالان حقوق بشر و خانوادههای زندانیان و جانباختگان سیاسی را داشت که از آخرین روزهای تیرماه، هر هفته در مقابل ساختمان “لاستیک دنا” در میدان ونک تهران برگزار شده است.
همزمان با بازداشت محمد نوریزاد، ماموران امنیتی به فعالانی که قصد برگزاری تجمع در مقابل “لاستیک دنا” را داشتند نیز حمله بردند و داوود نعمتی، زرتشت (اسماعیل) احمدی راغب، و دستکم شش نفر از هواداران محمدعلی طاهری (زندانی عقیدتی محکوم به اعدام) را بازداشت کردند.
بازداشت این نه نفر دو روز پس از بازداشت شماری از تجمعکنندگان در مقابل زندان اوین تهران صورت میگیرد.
هاشم زینالی، (پدر سعید زینالی، دانشجویی که در جریان قیام ۱۸ تیر ۷۸ بازداشت شد و بعد از ۱۷ سال اطلاعی از وی در دست نیست)، سیمین عیوضزاده (مادر امید علیشناس، فعال مدنی زندانی محکوم به ۱۰ سال حبس)، رضا ملک (زندانی سیاسی سابق)، محسن شجاع، و تعدادی دیگر از حامیان محمدعلی طاهری از جمله بازداشتشدگان تجمع صبح روز شنبه (۳۰ آبان) در مقابل زندان اوین هستند.
بر اساس گزارشها، زنان بازداشتشده در آن تجمع به زندان زنان در قرچک منتقل شدهاند و زندانیان مرد نیز در بند دو-الف زندان اوین که زیر نظر سپاه پاسداران اداره میشود، محبوس هستند.
تجمعات هفتگی گروهی از آسیبدیدگان از حکومت و فعالان حقوق بشر در مقابل زندان اوین و “لاستیک دنا” به ابتکار محمد نوریزاد و با همراهی شماری دیگر از فعالان شناختهشده همچون محمد ملکی و نیز گوهر عشقی (مادر ستار بهشتی از جانباختگان سیاسی سالهای اخیر) از تابستان امسال آغاز شد. هرچند که شمار شرکتکنندگان در این تجمعات در روزهای نخست کمتر از انگشتان دو دست بود اما در هفتههای اخیر تعداد معترضان به دهها نفر رسیده بود.
آنها دلیل انتخاب دفتر “لاستیک دنا” به عنوان محل اصلی تجمع خود را تعلق آن به محمد یزدی، رییس پرنفوذ مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی اعلام کرده بودند.
در این میان، بازداشت محمد نوریزاد دومین بازداشت او از زمان تغییر فکریاش در جریان سرکوب اعتراضها به انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ به شمار میرود.
آقای نوریزاد که پیش از آن انتخابات از روزنامهنگاران طرفدار حکومت و از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی به حساب میآمد، پس از سرکوب معترضان، به مخالفت آشکار با حکومت و به طور مشخص علی خامنهای برخاست.
وی به دنبال نامههای انتقادی سرگشادهاش به خامنهای، روز ۲۹ آذر ۱۳۸۸ به اتهام «توهین به مسوولان و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» بازداشت شد و بعدها در دادگاه به سه سال و نیم حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم گردید.
محمد نوریزاد در اردیبهشت ۱۳۹۰ پس از یک دورهی طولانی اعتصاب غذای خشک و تر، پیش از اجرای کامل محکومیتش آزاد شد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar