torsdag 27 augusti 2015

توپ فوتبال زیر پای مجمع تشخیص؛ یارکشی سیاسی برای حق پخش تلویزیونی

توپ فوتبال زیر پای مجمع تشخیص؛ یارکشی سیاسی برای حق پخش تلویزیونی

  • 24 اوت 2015 - 02 شهریور 1394
Image copyrightISNA
Image captionعلی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال برای حل مشکل حق پخش تلویزیونی هفته گذشته به همراه هئیت رئیسه به دیدار اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت
این شاید در نگاه اول یک دیدار ساده بود. دیداری مانند تمام نشست‌هایی که رئیس فدراسیون فوتبال پیش از این با رجل سیاسی داشت و‌ گاه و بیگاه آن‌ها را به صلاحدید خود رسانه‌ای می‌کرد و یا جلوی رسانه‌ای شدن آن‌ها را می‌گرفت.
مثلا سه دیدارش با "محمد جواد ظریف" در پاییز و زمستان سال ۱۳۹۲ را هرگز به رسانه‌ها نکشاند، اما ملاقات‌هایش با وزیر ورزش و جوانان چه در فدراسیون فوتبال و چه در ساختمان مجلل وزارت ورزش و یا ملاقاتش با دو رئیس جمهور اخیر (محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی) را با حضور دوربین عکاسان رسانه‌ها برگزار کرد.
هفته گذشته خبرگزاری‌های ایران خبر ملاقات مقامات بلندپایه فدراسیون فوتبال با اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر کردند. دلیل این نشست به گزارش این خبرگزاری‌ها به طرحی باز می‌گردد که براساس آن مجلس شورای اسلامی در ارتباط با پرداخت حق پخش تلویزیونی رقابت‌های فوتبال مصوبه‌ای داشت که طبق آن سازمان صداوسیما باید این موضوع را در دستور کار خود قرار می‌داد. اما پس از ارجاع این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مسئله مخالفت شد تا این مصوبه غیرقانونی تلقی شود.
در اصل این دومین بار بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام با مسئله حق پخش تلویزیونی بازی‌های لیگ فوتبال ایران به شکلی جدی مخالفت می‌کرد.
پیش از این، یک بار "حسین کفعمی" مدیرعامل اسبق باشگاه‌های ذوب آهن و پیکان در سال ۱۳۸۴ در گفت‌و‌گو با روزنامه جهان فوتبال مدعی شده بود که در ابتدای سال ۱۳۸۱ و زمانی که برای بار اول مسئله حق پخش تلویزیونی رقابت‌های لیگ بر‌تر مطرح شد، مجمع تشخیص مصلحت به صورت علنی با این طرح مخالفت کرد و باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به عنوان تنها باشگاه‌های مورد توجه عموم، مبلغی خارج از دستور به عنوان کمک دولتی در جهت مسکوت نگه داشتن "مسئله حق پخش" دریافت کردند. البته این ادعای حسین کفعمی هرگز از سوی مدیران وقت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس تکذیب نشد.
بر اساس خبری که هفته گذشته در رسانه‌های ایران منتشر شد، گروهی از مسئولان فدراسیون فوتبال شامل اعضای هیئت رئیسه این فدراسیون، در غیاب غلامرضا بهروان، جلسه‌ای را با اکبر هاشمی رفسنجانی در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار کردند تا موافقت این مجمع را برای پرداخت حق پخش تلویزیونی جلب کنند.
به نظر می‌رسد که حضور محمود اسلامیان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین یاران اقتصادی دولت هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری رئیس کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام، یکی از برگ‌های برنده‌ فدراسیون کفاشیان برای فراهم شدن این ملافات بوده. هرچند که در این جلسه، علی کفاشیان و امیر عابدینی تمامی صحبت‌ها در مورد معضلات حق پخش را به زبان آورده باشند.
در دیدار مسئولان فدراسیون فوتبال و رئیس تشخیص مصلحت نظام، اکبر هاشمی رفسنجانی به واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس تاکید کرد و قول داد مسئله حق پخش تلویزیونی را پیگیری کند.
اما یک گذار تاریخی به گذشته و بازخوانی آنچه پیش‌تر در مراودات سازمان صدا و سیما و دولت کنونی رخ داده است، شاید دلایل محکمتری برای علاقمندی علی کفاشیان برای دیدار با هاشمی رفسنجانی را روشن کند.
شاید امروز و بعد از ادعای رئیس فدراسیون فوتبال ایران و همین طور بیانیه سازمان صدا و سیما در مورد به توافق رسیدن در مسئله حق پخش تلویزیونی، تلاش فدراسیون برای بازگرداندن این بحث کمی عجیب باشد.
Image copyrightisna
Image captionامیر عابدینی و مهدی تاج در دیدار با اکبر هاشمی رفسنجانی

آی پی تی وی راه حل جدید فدراسیون فوتبال

علی کفاشیان روز ششم مردادماه امسال به خبرگزاری ایسنا گفته بود: "طی مذاکرات مختلفی که صورت گرفت، تفاهم‌نامه‌ای بین فدراسیون فوتبال و سازمان صداوسیما به امضا رسید که با درک شرایط مالی و طبق قانون صداوسیما با پرداخت حق پخش مسابقات فوتبال و همچنین تامین منابع مالی فوتبال کشور اعم از تیم‌های ملی و تیم‌های فوتبال پایه همراه بود. این تفاهم‌نامه در راستای پیدایش فناوری نوین رسانه ملی، تلویزیون تعاملی آی پی تی وی به امضا رسید که بر اساس آن نمایندگان صداوسیما با همکاری سازمان لیگ موظفند حداکثر ظرف دو ماه آینده، برنامه‌ریزی‌های نهایی را انجام داده و در جهت همکاری‌های مرتبط با فدراسیون فوتبال، ساز و کار اجرایی آن را مشخص و ارائه کنند."
آی پی تی وی (IPTV) سامانه‌ای است که در آن با استفاده از پروتکل اینترنت (IP) روی یک زیر ساخت شبکه با پهنای باند وسیع، برنامه‌های تلویزیونی به صورت دیجیتال ارائه می‌شوند و با استفاده از این سیستم کاربران با پرداخت هزینه‌ای برای شارژ، برنامه‌های دلخواه خود را دریافت می‌کنند. اما مسئله اصلی اینجاست که آیا فضای اینترنتی ایران اجازه بهره برداری از این طرح روی تلفن‌های همراه و یا کامپیوترهای خانگی را می‌دهد؟
از سویی دیگر سازمان صدا و سیما تا امروز ۲۲. ۵ میلیارد تومان برای حق پخش فصل قبل لیگ بر‌تر به فدراسیون فوتبال بدهکار است که پرداخت مبلغ فصل گذشته ارتباطی با قرارداد تازه این سازمان با فدراسیون فوتبال هم نخواهد داشت.
اما "محمد سرافراز" رئیس سازمان صدا و سیمای ایران در روز نهم مرداد ماه با ایسنا در گفتگویی درباره بدهی این سازمان به فدراسیون و سازمان لیگ گفته بود: "سازمان صداوسیما تا زمانی که دولت طبق قانون بودجه مشخصی برای پرداخت حق پخش فوتبال به سازمان ارائه نکند، حق پخشی پرداخت نخواهد کرد."
این شاید از دید رسانه‌های ایران نوعی گروکشی سازمان صدا و سیما از دولت محسوب می‌شد. پیش از این دعاوی شفاهی دولت حسن روحانی و سازمان صدا و سیما و انتقادات شفاهی رئیس جمهور ایران در مورد رویه نقدهای این سازمان از دولت نشانه‌هایی از اختلافاتی میان این رسانه با دولت را نشان داده بود.
پیش از این مجید انصاری مجید انصاری در ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری در آیین سی و یکمین یادواره بزرگداشت مقام معلم گفته بود: "رسانه ملی در پخش دستاورد‌ها و توفیقات دولت یازدهم کم لطفی می‌کند."
حالا منابع آگاه در فدراسیون فوتبال خبر از فرصت سنجی علی کفاشیان در این مقطع زمانی را می‌دهند.
رئیس فدراسیون فوتبال با توجه به قرار گرفتن در فصل مناقشه میان سازمان صدا و سیما و دولت، سعی کرده در کنار امضای توافقنامه برای یک سال (فقط یک سال) با نزدیک شدن به مهم‌ترین یار سیاسی رئیس جمهور و همین طور رئیس مجمع تشخیص مصلحت، شانس خود را در نبرد با سازمان صدا و سیما بالا ببرد.
به نظر می‌رسد علی کفاشیان همچنان سعی می‌کند به خواسته اصلی‌اش که‌‌ همان مبلغ واقعی حق پخش برای فصول آینده است از طریق رجل سیاسی برسد.
امیر عابدینی هم بعد از این دیدار با رئیس مجمع تشخیص مصلح نظام منکر این تلاش فدراسیون نشده و گفت: "مسائله‌ای که مد نظر فوتبالی‌ها در این جلسه قرار گرفت این بود که بتوانیم موضوع حق پخش را به صورت قانونی دنبال کنیم تا از حقوق فوتبال به صورت قانونی دفاع کنیم." و حالا مسئله این است که آیا فدراسیون می‌تواند با نزدیک شدن به دولت، این جنگ را ببرد؟

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar