مقام کویتی ایران را دشمن حقیقی کشورهای حوزه خلیج فارس نامید
یک مقام ارشد مجلس قانونگذاری کویت ایران را "دشمن حقیقی" کشورهای حوزه خلیج فارس خواند. این تندترین موضعگیری یک مقام سیاسی کویتی در سالهای اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
روابط میان ایران و کویت به طور معمول رابطهای نیکو توصیف شده است؛ عکس از آرشیو؛ دیدار وزیر امور خارجه ایران با امیر کویت در میانه ماه اوت
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حامد هرشانی، رئیس کمیته امور خارجه در پارلمان کویت، روز یکشنبه (۸ شهریور / ۳۰ اوت) گفت: «برای همه روشن شده که ایران دشمنی است که توطئه میچیند تا کشورها و منابع ما را ببلعد؛ این کشور دشمن حقیقی منطقه است.»
سخنان هرشانی تندترین سخنان انتقادآمیزی است که در سالهای اخیر از سوی مقامی کویتی علیه ایران بیان شده است. کویت به طور معمول، نسبت به دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، روابط بهتری با ایران داشته است.
رئیس کمیته امور خارجه در پارلمان کویت با اشاره به انفجار بمب در روز جمعه گذشته (۶ شهریور) در بحرین، این بمبگذاری را "نشانه دیگری دال بر پرخاشجویی ایران" در منطقه دانست.
روز جمعه گذشته انفجار بمب در منامه، پایتخت بحرین، باعث مرگ یک مامور پلیس و زخمی شدن هفت غیرنظامی شد. مقامات مسئول در بحرین اعلام کردند مواد منفجرهای که در بمبگذاری استفاده شده شبیه به مواد منفجرهای است که مقامات کویتی ماه گذشته توقیف کردند و "از ایران آمده بود".
هرشانی ضمن فراخواندن کشورهای حوزه خلیج فارس به همکاری امنیتی با یکدیگر گفت: «ایران میخواهد هرج و مرج را گسترش بدهد و حکومتها را تضعیف کند.»
ایران و کویت برای سالیان طولانی با هم رابطهای دوستانه داشتند تا اینکه وزارت کشور کویت در تاریخ ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) اعلام کرد که مقامات این کشور مقادیر زیادی اسلحه، مهمات، نارنجک و دیگر مواد منفجره را در حفرههایی نقب شده زیر خانههایی در منطقهای نزدیک به مرز عراق کشف کردهاند.
روزنامههای کویتی روز ۱۶ اوت گزارش دادند که تسلیحات کشف و توقیف شده در انبار مخفی بزرگ در کویت، از ایران به این کشور قاچاق شدهاند و متعلق به شبهنظامیان شیعی لبنانی "حزبالله" هستند. ایران از حزبالله لبنان حمایت میکند. اما مقامات رسمی کویت خبر روزنامههای این کشور را تایید نکردهاند.
سپس یک اختلاف چندین ساله میان کویت و ایران بر سر حوزه گازی "دره" نیز هفته پیش بار دیگر به موضوع کشمکش جدی تبدیل شد.
کویت کاردار سفارت ایران در این کشور را احضار کرد تا اعتراض کویت را به پیشنهاد ایران درباره فرصتهای سرمایهگذاری در میدان گازی مورد اختلاف "دره" تسلیم کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری "کونا"، این اقدام در پی انتشار گزارشی از سوی شرکت ملی نفت ایران درباره امکانات سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی و در نواحی مجاور میدانهای نفتی کویت صورت گرفت.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar