måndag 31 augusti 2015

بحران مهاجران:‌ اتحادیه اروپا نشست اضطراری اعلام کرد

بحران مهاجران:‌ اتحادیه اروپا نشست اضطراری اعلام کرد

تصور می شود افرادی که اجساد آنها در یک کامیون در اتریش پیدا شد از جنگ سوریه گریخته بودنداتحادیه اروپا برای مقابله با بحران رو به وخامت مهاجرانی که به سوی این قاره سرازیر می شوند، نشست اضطراری اعلام کرده است.
ریاست اتحادیه اروپا گفت که وزرای کشور ۲۸ عضو روز ۱۴ سپتامبر یک نشست اضطراری خواهند داشت، چون این بحران دچار "ابعاد بی سابقه" شده است.
 
این تصمیم در پی یک هفته حوادث مرگبار برای مهاجران اعلام می شود. در این حوادث تعداد زیادی در مدیترانه غرق و اجساد ۷۱ نفر در کامیونی در اتریش پیدا شده است.
 
ماه گذشته ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ مهاجر به مرزهای اتحادیه اروپا رسیدند که یک رکورد به حساب می آید.
سازمان ملل می گوید ادامه مناقشه سوریه یک عامل عمده در پس افزایش شمار مهاجران است.
به خصوص بازرسی های مرزی در یونان، ایتالیا و مجارستان برای متوقف کردن سیل مهاجران نه فقط از سوریه بلکه باقی خاورمیانه و آفریقا در تقلا بوده اند.
 
نشست فوق العاده ماه آینده اواخر یکشنبه شب در لوگزامبورگ، رییس دوره ای اتحادیه اروپا، اعلام شد.
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است:‌ "وضعیت پدیده مهاجرت در خارج و داخل اتحادیه اروپا اخیرا ابعاد بی سابقه ای گرفته است."
 
براساس آمار سازمان اروپایی فرانتکس، در ماه ژوئیه برای اولین بار شمار مهاجرانی که به مرزهای اتحادیه اروپا رسیدند از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفت که سه برابر ژوئیه سال گذشته بود.
 
موضوع مباحثات شامل همکاری داخلی، مقابله با قاچاق مهاجران، و سیاست بازگرداندن آنها خواهد بود.
آلمان، فرانسه و بریتانیا گفته اند که اتحادیه اروپا باید فهرستی از "کشورهای مبدایی که امن هستند" تهیه کند تا امکان بازگرداندن بعضی مهاجران فراهم شود.
روز شنبه بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار یک واکنش جمعی برای مقابله با این بحران شد و از کشورهای روبرو با سیل مهاجران خواست "مسیرهای ایمن و قانونی" برای آنها درست کنند.
 
آقای بان کشف اجساد ۷۱ نفر در اتریش را "هولناک و مایه دلشکستگی" خواند. تصور می شود این افراد از جنگ سوریه گریخته بودند.
از ماه ژانویه تاکنون حداقل ۲۵۰۰ مهاجر مرده اند که بیشتر آنها در اثر غرق کشتی ها در مدیترانه بوده است.
 
آلمان انتظار دارد شمار پناهجویانی که به این کشور می آیند در سال ۲۰۱۵ چهار برابر شده و به حدود ۸۰۰ هزار نفر برسد.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز یکشنبه در برلین به خبرنگاران گفت: "اگر اروپا همبسته باشد و ما همچنین نسبت به دیگران ابراز همبستگی کرده ایم، در آن صورت الان وقت نشان دادن آن است."
 
بعضی دولت ها از پذیرش پناهجویان خودداری کرده اند و در برابر پیشنهادهای اتحادیه اروپا بر سر یک طرح مشترک مقاومت نشان داده اند.
 
سایر کشورها درحال سخت تر کردن سیاست های مهاجرت در زمینه پناهجویی و امنیت مرزی هستند، که گاهی به دلیل افزایش احساسات ضدمهاجر در داخل این کشورهاست.
 
روز یکشنبه همچنین ترزا می، وزیر کشور بریتانیا، گفت افزایش بحران مهاجران نتیجه نظام مرزهای آزاد - شنگن - در حوزه این اتحادیه است.
 
او خواستار اعمال تدابیر سخت تر مرزی در اتحادیه اروپا شده است.
ماتئو رنزی نخست وزیر ایتالیا هم که کشورش به عنوان نقطه ورودی بسیاری از مهاجران به اروپا تحت فشار زیادی است، گفت اتحادیه اروپا یک سیاست واحد اروپایی ایجاد خواهد کرد، نه سیاست هایی به تعداد کشورهای اتحادیه.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar