وزیر اقتصاد ایران: جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی اولویت ما است
- 1 ساعت پیش
علی طیب نیا، وزیر اقتصاد ایران، میگوید جذب سرمایهگذاری در ایران با مشکلات بسیاری روبرو است و جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی از اولویتهای دولت است.
او گفته ایران از نظر جذب سرمایهگذاری در میان اقتصادهای جهان رتبه پایینی دارد.
آقای طیبنیا در عین حال با اشاره به پیامدهای لغو تحریمها گفته است: "امروز درخواستها از سوی هیاتهای خارجی با هدف دنبال کردن سرمایهگذاری عدیده است، بهگونهای که فرصت و زمان پذیرش را نداریم. به هر حال تمایل برای اینکه با ایران روابط اقتصادی را توسعه دهند در حال افزایش است و اولویت ما سرمایهگذاری مستقیم خارجی است."
وزیر اقتصاد ایران همچنین به کاهش قیمت نفت اشاره کرده و گفته است روند کاهش قیمت باعث شده که درآمدهای نفتی دولت در سال جاری نصف شود.
اقتصاد ایران در سالهای اخیر با تورم و بیکاری بالا و دو سال رشد منفی مواجه بوده است. دولت حسن روحانی در دو سال اخیر تلاش کرده که انضباط مالی را به بودجه دولت برگرداند و امیدوار است که با پایان موفقیت مذاکرات هستهای و لغو تحریمها وضعیت اقتصادی بهبود پیدا کند.
وزیر اقتصاد ایران گفته است: "سه مشکل عمدهای که ما با آن مواجه بوده و هستیم، پایین بودن سطح رشد، نوسانات زیاد و سهم ناچیز بهرهوری در اقتصاد است. البته در زمانهایی تلاشهایی شد که این بهبود یابد، در بعضی زمانها هم این تلاش خنثی شد."
آقای طیبنیا با اشاره به رشد سه درصدی اقتصاد ایران در سال گذشته گفته است دولت تلاش میکند این رشد را، که ناشی از فعالیتهای بنگاهها و صنایع بزرگ بوده، به "بدنه اقتصاد" منتقل کند.
او گفته که البته شرایط به خاطر کاهش قیمت نفت "به مراتب سختتر از گذشته" است و به گفته او کاهش قیمت نفت علاوه بر تاثیر مستقیم بر درآمدهای نفتی باعث میشود درآمدهای مالیاتی هم پایین بیاید.
اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است و فعالیت بخش های مختلف آن به این درآمدهای بستگی دارد. کاهش عواید نفتی به معنی کاهش درآمد در سایر بخش های اقتصادی و در نتیجه، پائین آمدن میزان مالیات دریافتی از این درآمدهاست. کاهش درآمدها همچنین تبعاتی مانند کاهش واردات و خرید را به همراه دارد که به نوبه خود، عواید ناشی از عوارض گمرکی و مالیات غیرمستقیم را هم کاهش میدهد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar