یوحنا پطروس موشه از جهانیان خواست، با پشتیبانی خود شرایط بازگشت اقلیت مسیحی به زادگاه خود را فراهم آورند.
به گزارش «محبت نیوز» در پی پیشروی نیروهای عراقی برای بازپسگیری کامل موصل از نیروهای اسلامی داعش، اقلیت مسیحی این منطقه در “وضعیت متزلزلی” بهسر میبرد و از سوی مسلمانان تندرو مورد تهدید قرار گرفته است.
به نقل از دویچه وله، یوحنا پطروس موشه، اسقف کلیسای کاتولیک در موصل، از “وضعیت متزلزل” آوارگان مسیحی در موصل خبر داد. او در آغاز سفر سه روزهی خود به اروپا، روز سه شنبه (۲۸ فوریه / ۱۰ اسفند) در شهر اسن آلمان گفت، با این که واحدهای نظامی گروه تروریستی “دولت اسلامی” عقب رانده شدهاند، با این حال نمیتوان این پیروزی نظامی را پایان کار دانست. به گفتهی اسقف موشه شبهنظامیان “داعش” هنوز از نظر ایدئولوژیک در منطقه “بسیار قوی” هستند.
یوحنا پطروس موشه سپس از جهانیان خواست، با پشتیبانی خود شرایط بازگشت اقلیت مسیحی به زادگاه خود را فراهم آورند.
او گفت با آن که آوارگان مسیحی خواهان بازگشت به خانه و کاشانهی خود هستند، با اینحال به دلیل “وضعیت متزلزل” مناطق بازپس گرفته شده، هنوز به این کار اقدام نکردهاند.
- بیشتر بخوانیم: جنایات اسلامگرایان داعش بر ضد مسیحیان عراق به روایت اسناد
بنا به گفتهی او دلیل این امر به آتشکشیده شدن منازل و باغهای مسیحیان در نواحی کاراکوش و باتلا در جنوب موصل توسط هواداران اسلامگرایان داعش است.
اسقف موصل یادآور شد که این امر نشانهی “ناخوشایندی” برای همزیستی مسالمتآمیز این دو گروه در آینده است. او تاکید کرد که اقلیت مسیحی در موصل در حال حاضر از سوی سنیها و “شبکها” تهدید میشود. شبکها گروهی از مردم ساکن شمال عراق هستند که به “شبکی” از شاخههای کردی گورانی سخن میگویند.
اسقف کلیسای کاتولیک همچنین ابراز امیدواری کرد که “نیروهایی قوی” از اقلیت کاتولیک در موصل پشتیبانی کند. او با اشاره به این که در حال حاضر اقداماتی در جهت تقسیم روستاها میان سنیها، شیعیها و کردها صورت میگیرد، تصریح کرد: «ولی ما مسیحیان در هیچ رابطهای مورد توجه قرار نگرفتهایم.»
- بیشتر بخوانیم: زن مسیحی عراقی:در یک شب ۹ بار ازدواج کردم و جدا شدم!
پطروس موشه همچنین یادآور شد که جامعهی مسیحیان در موصل امیدوار نیست که از سوی دولت مرکزی مورد حمایت قرار گیرد. او از جهانیان خواست به اقلیت مذهبی یادشده که “به دلیل بروز جنگ و آوارگی با فقر دست به گریبان است” یاری رساند.
پطروس موشه گفت، تنها نیمی از ۵۳ هزار مسیحیای که از پیروان کلیسای منطقهی تحت سرپرستی او بودند، در موصل باقی مانده است. او تاکید کرد: «هر چه مدت بازسازی به درازا بکشد، روند بازگشت مسیحیان به زادگاه خود پیچیدهتر خواهد شد.»
پس از قدرتگیری اسلامگرایان سنی در سال ۲۰۱۴ در موصل بیش از ۵۰ هزار تن از پیروان کلیسای کاتولیک، این شهر را ترک گفتند و راهی مناطق کردنشین شمال عراق شدند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar