«معمای ثروت صادق محصولی،فرمانده ارشد سپاه»
31
رأی دهید
-5
روزنامه ابرارمی نویسد: صادق محصولی در یک نشست دانشجویی گفته است که یک ریال هم از دولت گذشته درآمد نداشته است. وزیر اسبق کشور که ثروتمندترین عضو دو لت احمدی نژاد بود، همچنین ثروت خود را حاصل از تلاش خود عنوان کرده است. با همه اینها او به خاطر پرونده سوآپ نفتی هنوز که هنوز است در کانون توجه قرار دارد. کمال الدین پیرموذن سود محصولی از سوآپ نفتی اردبیل را رقمی نجومی می داند. با این اوصاف محصولی اصلا نیازی به درآمد دولت نداشته است.
ثروت افسانه ای یا افسانه ثروت
ثروت افسانه ای یا افسانه ثروت
صادق محصولی، وزیر کشور احمدی نژاد و مجری انتخابات سال ۸۸ نامی است که به دنبالش ثروت مطرح می شود.
او ثروتمندترین وزیر دولتی بود که خود را ساده زیست عنوان می کرد و رئیس جمهورش را رجایی دوم عنوان می کرد. آن گونه که پایگاه خبری «فرانت این» اعلام کرده در سال ۲۰۰۵ ثروت صادق محصولی به ۱۶۰ میلیون دلار رسیده است.
محصولی قبل از وزارت کشور گزینه احمدی نژاد برای وزارت نفت بود، اما به خاطر مخالفت نمایندگان، پیش از آنکه مجلسی ها به او رای اعتماد ندهند، خود عرصه را ترک کرد. همان زمان یکی از سایت های خبری مدعی شده بود که محصولی ثروتش را ۱۶۰ میلیارد تومان اعام کرده است، با این حال محصولی خود این رقم را تکذیب کرد.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز یکی از کاندیداهای رقیب احمدی نژاد از وامی ۴۰ میلیاردی به محصولی خبر داد که با دستور احمدی نژاد صورت گرفته است. با این حال این مطلب هیچ گاه مورد تایید قرار نگرفت.
صادق محصولی از اعضای جبهه پایداری است، تشکلی نزدیک به احمدی نژاد که مثل احمدی نژاد مدعی مقابله با اشرافیت هستند. روح الله حسینیان، از اعضای این تشکل سیاسی درباره تاکید حزب متبوعش بر ساده زیستی گفته: جبهه پایداری بر ساده زیستی و دوری از اشرافیت تاکید می کند. این تجربه و عبرتی است که باید از کربلا گرفت، زیرا اگر افرادی تا حلقوم سیر و فکر و اندیشه آنان از ثروت پر شده باشد، دیگر برایشان ارزش و ضد ارزش تفاوتی نداشته و کاری به این ندارد که چه کسی و چه ارزشی بر جامعه حاکم است.
مرتضی آقاتهرانی نیز گفته «حجت برای ما شخص ولی فقیه است. ایشان تاکید دارند که از رای دادن به کسانی که به کانون های قدرت و ثروت متصل هستند، پرهیز شود.» مهر ماه سال گذشته نیز حمید رسایی که با عنوان نماینده پایداری در مجلس شناخته می شد، در جلسه استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه دولت روحانی را هدف حمله خود قرار داد و گفت: «من در خانه ای ۱۴۰متری زندگی می کنم، آخوندی کجا زندگی می کند؟» با همه اینها روح الله حسینیان در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال استفاده از پول محصولی به نفع تبلیغات انتخاباتی احمدی نژاد موضعی متفاوت گرفت و گفت: «اصول گرایان باید یک نفر پولدار داشته باشند تا از آنها حمایت کند تا بتوانند رای بیاورند.»
محصولی که در رابطه با ثروتش بارها از خود دفاع کرده، اخیرا در نشستی در دانشگاه شیراز، توضیحاتی داده است. او گفته: اصل تولید ثروت ممدوح است، به شرطی که این ثروت در راه مشروع خرج شود و بنده با تلاش شخصی خود دارایی ام را افزایش داده ام.محصولی گفته: بنده از دولت بعد از جنگ استعفا دادم و در بخش خصوصی فعالیت کرده و از دولت یک ریال نیز بهره مند نشدم و یک بار نیز از رانت استفاده نکردم و هرچه به دست آوردم به سبب تلاش اقتصادی خودم بوده است. وی ادامه داد: اشخاصی در همین دولت فعلی روزی نیست که مبالغ هنگفتی را به جیب نزنند و صدایش نیز درنمی آید، درصورتی که بنده در زمان وزارت همیشه اموال خود را به قوه قضاییه اعلام کرده ام و چه اشکالی دارد که مردم بدانند مسئولان چقدر دارایی دارند.
محصولی قبلا نیز گفته بود که حتی یک ریال هم به عنوان حقوق از دولت گذشته دریافت نکرده است.
محصولی قبلا نیز گفته بود که حتی یک ریال هم به عنوان حقوق از دولت گذشته دریافت نکرده است.
سود حاصل از امتیاز سوآپ نفت نجومی بود
با این حال آنچه محصولی را در کانون توجه قرار می دهد نه به خاطر درآمدش از دولت احمدی نژاد، بلکه به خاطر پرونده معماگونه سوآپ نفت است. این پرونده به دوران استانداری احمدی نژاد در اردبیل بازمی گردد که امتیاز سوآپ نفت را در اختیار دوست خود قرار داده بود. این پرونده درباره قرارداد انتقال نفت به نخجوان به وسیله محصولی بود و در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هفتم هم مطرح شده بود.کمال الدین پیرموذن، نماینده سابق مجلس به روزنامه ابرار می گوید: من عضو هیات مدیره سازمان شهرداری های استان اردبیل بودم. در آن مقطع آقای هاشمی رفسنجانی امتیاز انتقال نفت از باکو به نخجوان را به استان اردبیل واگذار کردند. این به خاطر تازه تاسیس بودن استان اردبیل بود و قرار بر این بود که درآمد این امتیاز و حرکت اقتصادی به استان برای شکل گیری تشکیلات اداری به استان برگردد. مدیر عامل به من اطلاع داد که بخشی از این امتیاز را به آقای محصولی داده اند و مبلغ سود و درآمد از این حرکت نیز رقمی نجومی بود.
پیرموذن ادامه می دهد: پول را دیگران بردند و ما را چند بار به دادگاه احضار کردند. اما نهایتا آقای احمدی نژاد و دوستانش مورد را با قوه قضاییه حل کردند. آقای احمدی نژاد گفت اختیار را به من دادند و من هر طور که صلاح بدانم آن گونه هزینه می کنم.
فاضل موسوی، عضو کمیسیون ۹۰ مجلس هشتم می گوید: آنچه پیشتر درباره محصولی پرداخت شده، پرونده سوآپ بود. مجلس لازم می دانست به این مسئله وارد شود و بحث به صورت جدی مطرح بود. اما همان طور که می دانید درباره دولت نهم و دهم اکثر پرونده ها به نتیجه نرسید.بعضی افراد در مجلس یا دولت می گفتند رسیدگی به این مسائل به صلاح نیست. بعضی می گفتند به صلاح نیست، بعضی پیگیری ها را سیاه نمایی می نامیدند و برخی دیگر هم از رهبری مایه می گذاشتند .مثلا من پیشنهادی درباره تحریم ها و تهدیدها دادم که ببینیم آقای جلیلی و همکارانشان پرونده هسته ای را به کجا می برند. بعضی دوستان این پیشنهاد را امضا کردند. یکی از نمایندگان اصول گرا گفت اگر بخواهید این کار را بکنید آقا جلویتان می ایستد. اما این حق مسلم یک نماینده است که بداند در این کشور چه خبر است.موسوی می گوید برای جلسه رای اعتماد محصولی دولتی ها لابی می کردند که پرونده نفتی مطرح نشود. در این کشور هرکسی که می خواهد وزیر شود مسئولین دولتی با لابی سعی می کنند از او امامزاده بسازند. طرفداران آقای احمدی نژاد هم در مجلس کم نبودند، حتی به موقعش اهانت میکردند .
موسوی: نبود مستندات درباره وام ۴۰ میلیاردی دال بر تکذیب این مسئله نیست
عاوه بر سوآپ نفت، گفته شده بود که به دستور محمود احمدی نژاد به محصولی ۴۰میلیارد تومان وام با بهره اندک پرداخت شده است.
موسوی درباره وام ۴۰ میلیاردی که گفته می شد با دستور احمدی نژاد به محصولی پرداخت شده می گوید: این موضوع به کمیسیون ما نیامد و من در پرونده محصولی آن را ندیدم. او توضیح می دهد: گاهی وقت ها بحث هایی مطرح می شود که برای آنها مدارکی وجود ندارد، به همین خاطر کمیسیون هم دنبال آن نمی رود. مگر اینکه نماینده ها درخواست رسیدگی به موضوع را می دادند تا کمیسیون دنبال مدرک برود. عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هشتم ادامه می دهد: درباره وام ۴۰میلیاردی هم چون کمیسیون مستندی نداشت مسئله را پیگیری نکرد. با این حال فاضل موسوی می گوید نبود مستندات درباره وام ۴۰ میلیاردی دال بر تکذیب این مسئله نیست.این نماینده اسبق مجلس در پاسخ به اینکه سازوکار بررسی میزان درآمد وزرا پس از اتمام دوره شان چیست؟ به ساختار اقتصادی کشور می پردازد و می گوید: ما سیستمی در کشور نداریم که بدانیم افراد دستاوردهای اقتصادی خود را چگونه به دست آورده اند. اما در دنیا این گونه نیست. باید سیستم یکپارچه ای وجود داشته باشد تا مشخص شود اگر فردی یک ریال پول به دست می آورد آن را از کجا به دست آورده است. اگر چنین سیستمی وجود داشت می شد جلوی درآمدهای غیرقانونی را گرفت و فرقی نمی کرد چه کسی این درآمدها را به دست آورده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar