یک منبع آگاه از راز پلاسکو پرده برمیدارد
سهیلا .ش. خبرگزاری اف سی ان ان:مردانی از سرزمین مان، هنوز زیر آوار هستند.آنانی که جان بر کف می گیرند و می سوزند تا دیگران در امان باشند و متاسفانه هنوز دسترسی به آنان امکان پذیر نیست.یک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری اف سی ان ان مدعی شده که گناه قربانی شدن این انسان ها بر گردن علی خامنه ای و قالیباف شهردار تهران است.
آتش سوزی و آوار شدن ساختمان پلاسکو از صبح دیروز پنجشنبه ایران را در شوک فرو برد.همه هم میهنان چشم انتظارند تا شاید روزنه امیدی از میان آوارهای این ساختمان کهنسال باز شود.ساختمانی که با بیش از ۵۵ سال عمر و بدون تجهیزات استاندارد نقش محل کسب و درآمد را در شلوغ ترین بخش مرکزی پایتخت عهده دار بود.
رهبر جمهوری اسلامی در پیامی تاکید کرده که همه امکانات برای آواربرداری و نجات بیش از ۳۰ مامور آتش نشان از زیر آوارها تجهیز شوند. نکته ای که در پیام علی خامنه ای مایه تعجب شده این است که وی تاکید کرده بررسی علل حادثه به زمان بعد موکول شود.
درصورتی که در هر حادثه ای تلاش می شود از لحظه های ابتدایی تیمی مسئول بررسی علت باشند تا از تکرار اتفاق های ناگوار بعدی پیشگیری شود.
البته خبرگزاری های داخلی و مردم در شبکه های اجتماعی ایران بی توجه به این تاکید در مورد علت حادثه مشغول کند و کاو هستند.
برخی شایعات از این حکایت دارد که این برج ۱۷ طبقه قربانی بیت رهبری شده و به عمد به آتش کشیده شده است.حتی گفته می شود که برای افزایش امنیت حریم بیت رهبری قرار است همه ساختمان های بلند و قدیمی محدوده به چنین سرنوشتی محکوم شوند.
البته این که پلاسکو فاقد استانداردهای لازم برای فعالیت بوده مورد تایید همه خبرگزاری ها و کاربران است.اما از چرایی این غفلت سخنی به میان نیامده است.به عنوان نمونه گفته شده که پلاسکو به دلیل قدمت زیاد و استاندارد نبودن از گاز شهری بی بهره بوده و مالکان برای گرمایش از گازوئیل استفاده می کرده اند که در این آتش سوزی انبارهای گازوئیل موجود شعله ور شده و در کنار انبارهای پوشاک آوار شدن بنا را رقم زده اند.
سودجویی بنیاد مستضعفان در معاملات پلاسکو
یک منبع آگاه در شهرداری تهران در گفتگو با اف سی ان ان از چرایی غفلت در استانداردسازی پلاسکو خبر داد.
این هموطن که نخواست نام و سمتش در شهرداری فاش شود می گوید:«ساختمان پلاسکو از جمله بناهای قدیمی و مصادره شده بعد از انقلاب است که مالکان آنها فرار کرده یا اعدام شدند.همه این ساختمان ها هم بعد از مصادره به رایگان به دست بنیاد مستضعفان افتاد.بنیادی که طبق قانون فقط در برابر رهبر پاسخگوست و حتی مجلس هم اجازه تحقیق و تفحص در عملیات آن را ندارد.در صورتی که تاکنون بارها به خصوص در زمان ریاست محسن رفیق دوست به فساد مالی متهم شده و حتی توانست اجازه انجام معاملات مستقل نفتی را هم دریافت کند.
به این ترتیب مشخص است که سابقه فروش واحدهای مسقل در ساختمانی مانند پلاسکو به کجا متصل است.این واحدها مانند همه املاک مصادره ای با اسناد کاغذی و غیر قانونی به افراد فروخته شدند.در طول چند دهه اخیر هم معامله های متعدد کاغذی و قولنامه ای اتفاق افتاد. اما سالهاست که شهرداری تهران به این ملک ها چشم دوخته و به بهانه کاربری غیر مجاز مالکیت خصوصی و تجاری آن را زیر سوال برده است.به گونه ای که اعلام شده مالکان فعلی برای بهره برداری تجاری از واحدهای و ساختمان های مشابه باید هزینه های گزاف تغییر کاربری از مسکونی به تجاری را بپردازند.
درصورتی که بنیاد مستضعفان در ابتدای امر این واحدها را در معاملاتی غیر قانونی به عنوان مراکزی تجاری به مردم فروخت.اما مالکان برای اثبات این حق هیچ مدرکی در اختیار ندارند.
به این ترتیب مالکان که وضعیت ملک خود را تثبیت شده نمی بینند انگیزه ای برای بهسازی ندارند.البته اطلاع دارید که بازسازی یا تعمیرات اساسی در چنین بناهایی نیاز به مجوز شهرداری دارد. طبق دستور قالیباف سالهاست چنین مجوزی برای پلاسکو صادر نشده است.با همان توجیهی که گفتم.
به این ترتیب شهرداری بارها به مالکان نسبت به غیر ایمن بودن پلاسکو هشدار داد و گفت که حاضر است این بنا را خریداری کند اما به بهای مسکونی و نه تجاری.
شرایط به گونه ای بود که حتی اداره گاز انشعاب به پلاسکو نداد و این ساختمان به انبار گازوئیل تبدیل شد که شعله ور شدن آن در طبقات زیرین به ذوب شدن اسکلت فلزی و در نهایت آوار شدن منجر شد.
به این ترتیب شک نکنید که ریشه یابی این حادثه به طور دقیق عملی نمی شود چون در نهایت سر آن به رهبر جمهوری اسلامی می رسد.»
این هموطن با اشاره به مجوز دادستانی برای تخریب بناهای مجاور پلاسکو ادامه می دهد:«حالا هم برای دسترسی به آتش نشانان قربانی و امکان آواربرداری قرار است ساختمان های مجاور تخریب شوند و این گامی دیگر است که شهرداری و بازمانده های بنیاد به اهداف خود برسند.»
به اعتقاد این منبع آگاه برای کسانی که از این طریق به ثروت های هنگفت رسیده اند سرنوشت مالکان ساختمانی مانند پلاسکو هیچ اهمیتی ندارد.
او به شایعاتی اشاره می کند که از عمدی بودن آتش سوزی در پلاسکو حکایت دارند و می گوید:«ساعت کار در این ساختمان از هشت و نیم و ۹ صبح شروع می شد و عاملان حادثه تصور نمی کردند که پلاسکو بر سر آتش نشانان آوار شود و قربانی بگیرد.چون از انبار گازوئیل خبر نداشتند.به طوری که آتش سوزی را از طبقات بالا شروع کردند به خیال آن که سریع مهار می شود.چون هدف آنها فقط ناایمن کردن ساختمان و اجبار مالکان به تخلیه و واگذاری آن به شهرداری بود.»
این منبع آگاه در گفتگو با اف سی ان ان حقایق تلخی را بیان کرد.بدون موضع گیری خاص در باره گفته هایش این نگرانی را نمی توان نادیده گرفت که درصورت صحت این اظهارات چند ساختمان و هموطن دیگر قرار است برای بقای نهادهایی در جمهوری اسلامی که بی اعتنا به حقوق انسانی مال اندوزی می کنند، قربانی شوند.
حبیبالله القانیان سازنده و مالک ساختمان های پلاسکو و آلومینیوم در تهران بود.البته آلومینیوم هم چندی پیش دستخوش آتشسوزی شد اما ماموران آتشنشانی توانستند آتش را خاموش کنند.
القانیان، که از تاجران و صاحبان صنایع عمده ایران محسوب میشد، ریاست انجمن یهودیان ایران را هم برعهده داشت. او چند روز پس از انقلاب دستگیر و چند ماه بعد به دستور صادق خلخالی، قاضی شرع دادگاه انقلاب، اعدام شد.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar