از میان پنج تن از بازداشت شدگان مسیحی سه تن از این افراد بطور موقت با قرار وثیقه آزاد شدند این در حالی است که از وضعیت دو نوکیش مسیحی دیگر کماکان اطلاعی در دست نیست.
به گزارش «محبت نیوز» بنا بر گزارش دریافتی سه تن از بازداشت شدگان مسیحی در فیروزکوه سرانجام پس از گذراندن ۴۵ روز بازداشت و بلاتکلیفی، روز دوشنبه مورخ ۱۹ مهرماه ۱۳۹۵ ( ۱۰ اکتبر ۲۰۱۶) با قرار وثیقه بطور موقت آزاد شدند .
دو نوکیش مسیحی فارسی زبان «امین افشار نادری» و « محمد دهنوی » می باشند و نفر سوم «رامئیل بت تمرز» فرزند کشیش «ویکتور بت تمرز»، رهبر سابق کلیسای آشوری پنطیکاستی شهرآراء تهران است.
این سه شهروند مسیحی هر کدام با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومان بطور موقت از زندان آزاد شدند.
همچنین این افراد در طول بازداشت در زندان اوین بدفعات زیر فشارهای روحی و روانی مورد بازجوییهای شدید قرار گرفتند.
«رامیئل بت تمرز» پیش از این نیز در پنجم دی ماه ۱۳۹۳ بهمراه پدر خود کشیش ویکتور و ۱۲ نوکیش مسیحی دیگر از جمله امین افشار نادری در مراسم کریسمس (سالروز تولد عیسی مسیح) توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. ویکتور کشیش سپید موی آشوری که پس از گذراندن ۶۵ روز حبس با قرار وثیقه بطور موقت آزاد شد وی همچنان در انتظار احضاریه و برگزاری دادگاه می باشد.
- بیشتر بخوانید: بلاتکلیفی و بی خبری از وضعیت پنج شهروند مسیحی در زندان اوین
این گزارش حاکی است دو نوکیش مسیحی دیگر بنامهای «امیرسامان دشتی» و «هادی عسگری» نیز همچنان بلاتکلیف و بدون تفهیم اتهام در بازداشت بسر می برند که از وضعیت آنان کماکان اطلاع دقیقی در دست نیست.
در نظام قضایی و دادرسی جمهوری اسلامی بلاتکلیف گذاشتن بازداشتشدگان سیاسی و عقیدتی از جمله ضعفهای اساسی نظام جمهوری اسلامی است .
شایان ذکر است این پنج شهروند تهرانی مسیحی در روز(جمعه پنجم شهریورماه ۱۳۹۵) برابر با ۲۶ اگوست ۲۰۱۶ برای سفری کوتاه به همراه خانواده خود به باغی در فیروزکوه رفته بودند که پس از شناسایی توسط ماموران امنیتی و لباس شخصی بازداشت شدند و پس از آن به نقطهای نامعلوم انتقال یافتند.
- بیشتر بخوانید: اسامی بازداشت شدگان مسیحی در هیچ زندانی به ثبت نرسیده است
پس از این حادثه خانواده و بستگان تا هفته ها از وضعیت سلامت و محل نگهداری عزیزانشان اطلاعی نداشته اند و اسامی بازداشت شدگان مسیحی در فهرست هیچکدام از زندانهای تهران ثبت نشده بود و نهادهای امنیتی نیز پاسخگو نبودند.
بر اساس گزارشهای متعدد سازمان ملل متحد و سازمانهای غیر دولتی مدافع حقوق بشر و آزادی رسانهها در دنیا، جمهوری اسلامی ایران همواره در میان سرکوبگرترین دولتهای جهان علیه روشنفکران و دگراندیشان، اقلیتهای دینی و مطبوعات، روزنامهنگاران، فعالان سیاسی – مدنی قرار داشته است.
«بان کیمون» دبیر کل سازمان ملل متحد در ششم سپتامبر سالجاری طی گزارشی به مجمع عمومی سازمان ملل، ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد. و از دیگر موارد قابل توجه در این گزارش میتوان به «حمایت مجدد» دبیرکل سازمان ملل از آزار و اذیت اقلیتهای مذهبی اشاره کرد.
سرکوب مسیحیان طبق آمار منتشر شده در نشریه درهای باز (Open Doors)، جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای جهان از لحاظ سرکوب و آزار و اذیت مسیحیان رتبه نهم را دارد و طی سالهای گذشته ایران بر روی نقشه به عنوان ۱۰ کشور نخست جهان همچنان در وضعیت قرمز و هشدار برای مسیحیان قرار دارد.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar