باوجود برخوردها و سرکوب اقلیتهای دینی در ایران، شیعیان و به ویژه ایرانیها در آزادی کامل اجازه پیدا کردند مراسم عزاداری ماه محرم را در کشورهای مختلف دنیا یا به گفته خودشان بلاد کفر برگزار کنند.
به گزارش «محبتنیوز»در حالیکه مسیحیان و دیگر اقلیتهای دینی در بسیاری از کشورهای مسلمان اجازه ندارند طبق باورهای خود به انجام امور دینی و آئینی خود بپردازند، حالا در کشورهایی که اکثر جمعیت آنان را مسیحیان تشکیل می دهند، مراسم عزاداری محرم که شیعیان بانی آن بودند از آلمان گرفته تا انگلستان و آمریکا و کانادا تحت مراقبتهای ویژه پلیس آزادانه انجام شد.
خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران خبر داد که آلمان یک کلیسای انجیلی برلین را در اختیار شعیان گذاشته تا مراسم مذهبی خود را در آن برگزار کنند.
- بیشتر بخوانید: حضور «مورگان فریمن» هنرپیشه مشهور آمریکایی در عزاداری عاشورا
اخبار و گزارشها حکایت از آن دارد که پلیس ساعتها برای تامین امنیت این افراد در محل حضور داشت. مسئولان فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی در آلمان برگزار کننده این مراسم بودند.
در شهر لندن شیعیان و برخی از ایرانیان شیعه مقیم و پناهنده در این کشور به سبک خیابانهای ایران دسته سینهزنی و زنجیرزنی به راه انداختند و در آنجا نیز پلیس برای حفظ امنیت عزاداران تدابیر ویژهای را به کار برده بود.
سفارت ایران در لندن مسئولیت سینهزنی و نوحهخوانی را به عهده گرفته بود. دهها عزادار در خیابان آکسفورد فریاد «یاحسین» سرمیدادند و در امنیت مراسمشان را برگزار کردند.
تصاویری هم در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد گروهی از ایرانیان در مقابل کاخ سفید در آمریکا مراسم عزاداری گرفتهاند و غذای نذری پخش میکنند.
در حالیکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی با شور و شوق فراوان از برگزاری مراسم ماه محرم در سرتاسر جهان ابراز خشنودی میکند باید پرسید چرا مسیحیان و حتی دیگر اقلیتهای دینی با باورها و گرایشهای مختلف از جمله بهائیان و زرتشتیان و … فرصت برگزاری چنین مراسمی در خیابانهای ایران را ندارند؟
گفتنی است بخش عمده این مراسم نیز زیر نظر سفارت جمهوری اسلامی بوده و به نوعی دولتی برگزار شده است. به گفته بعضی تحلیلگران موافقت کشورهای اروپایی و آمریکایی با برگزاری مراسم مذهبی ایرانیان نوعی باج و ترس از عواقب ممانعت با آن است. در مقابل عدهای معتقدند که این مجوزها براساس اصل آزادی صادر میشود و این جمهوری اسلامی و معدود کشورهای دنیا هستند که احترامی برای آزادیهای دینی قائل نیستند.
بعضی دیگر از کارشناسان معتقدند جمهوری اسلامی با استفاده از توان دیپلماتیک و لابیهای خود در کشورهای غربی مجوز برپایی مراسم عزاداری شیعیان را در شهرهای مختلف گرفته تا بتواند با استفاده از آن سایههای سنگین اسلام هراسی را کاهش دهد و به نوعی به بازسازی چهره اسلام در جوامع غربی کمک کند.
با این وجود همچنان پس از چندین سلسله حملات تروریستی دولت اسلامی (داعش) در غرب و ادامه جنگ در کشورهای اسلامی از جمله سوریه، عراق و یمن چهرهای که از اسلام در دنیا ایجاد شده آنقدر با خشونت و ترور آمیخته شده که گمان نمیرود برپایی چند مراسم مذهبی در خیابانهای اروپا و آمریکا و کانادا بتواند از موج اسلام هراسی بکاهد و این برنامهها بیشتر در چارچوب تبلیغاتی برای خوراک رسانههای داخلی ایران باقی خواهد ماند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar