صفحه نخستِ آخرین شماره‌ی منتشرشده‌ی "۹ دی" پیش از توقیف
صفحه نخستِ آخرین شماره‌ی منتشرشده‌ی “۹ دی” پیش از توقیف
تقاطع: “هیات نظارت بر مطبوعات” در ایران روز دوشنبه (۱۲ مرداد-۳ آگست)، هفته‌نامه “۹ دی” را به دلیل انتشار مطالبی در مخالفت با توافق هسته‌ای وین توقیف کرد.
این هیات در اطلاعیه‌ی خود اعلام کرده که توقیف این هفته‌نامه با استناد به تبصره ٢ ماده ۵، و بند ۸ ماده ۶ قانون مطبوعات صورت گرفته است.
تبصره ٢ ماده ۵ قانون مطبوعات، مصوبات “شورای عالی امنیت ملی” را برای مطبوعات “لازم‌‌الاجرا” می‌داند و بند ۸ ماده ۶ نیز به ممنوعیت توهین و افترا به مقامات و نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی اشاره دارد.
پیش از این در روز ۳۱ تیرماه (۲۲ جولای)، “وزارت ارشاد” دولت روحانی با ارسال یک دستورالعمل “خیلی محرمانه” به روزنامه‌ها، وب‌سایت‌ها، و خبرگزاری‌های کشور از آن‌ها خواسته بود تا در انتشار اخبار مربوط به توافق هسته‌ای، از «دستاوردهای مذاکرات» حمایت کنند و از «تخریب امید و نشاط ملی»، و «شبهه‌افکنی و ایجاد هرگونه تردید و یاس» در میان مردم، پرهیز نمایند.
به دنبال افشای این دستورالعمل در رسانه‌ها، سخن‌گوی “وزارت ارشاد” در دفاع از آن گفت: «اگر قرار باشد هر کسی پیرامون موضوعی که با امنیت ملی ما گره خورده، اظهارنظرهای مخالف منافع ملی بکند، قطعا باید جلوی آن را گرفت.»
حسین نوش‌آبادی، در جریان نشست خبری روز دوشنبه (۵ مرداد-۲۷ جولای) خود، مساله‌ی توافق هسته‌ای را از جمله موضوعات «حیاتی» و دارای «اهمیت فراوان» برای کشور دانست که «باید برای رعایت برخی مسائل در خصوص آن‌ها، چارچوب‌هایی تعیین شود».
حال به نظر می‌رسد که دلیل توقیف یک هفته‌نامه‌ی منتقد توافق هسته‌ای وین، نقض این دستورالعمل باشد.
هفته‌نامه “۹ دی” که به حمید رسایی، عضو مجلس شورای اسلامی تعلق دارد پیش از این نیز سه بار در خرداد ۱۳۹۰، اسفند ۱۳٩٢، و بهمن ۱۳۹۳ به صورت موقت توقیف شده و بعد از تبرئه در دادگاه، بار دیگر انتشار خود را از سر گرفته بود.
آقای رسایی از جمله اعضای “جبهه پایداری” تشکل سیاسی نزدیک به محمدتقی مصباح یزدی است و به بیان انتقادات تند از دولت حسن روحانی شهرت دارد.