عکس آرشیوی است
عکس آرشیوی است
تقاطع: مقامات قضایی و انتظامی در ایران از بازداشت و اجرای حکم شلاق صدها نفر به اتهام روزه‌خواری در نزدیک به دو هفته‌ی گذشته خبر داده‌اند. هم‌زمان، رییس “مجلس خبرگان رهبری” نیز گفته که حکومت می‌تواند با “روزه‌خواران” در صورت نیاز، “برخورد فیزیکی” کند.
به گزارش خبرگزاری “شبستان”، علی کشاورز، معاون دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شیراز، روز دوشنبه (۸تیر-۲۹ ژوئن) در جلسه شورای اداری این شهرستان گفت که از آغاز ماه رمضان (۲۸ خرداد)، ۵۰۰ نفر به دلیل روزه‌خواری در شیراز دستگیر شده‌اند.
آقای کشاورز اضافه کرد که «از این تعداد، ۲۰ نفر قرار منع تعقیب خوردند و حکم ۴۸۰ نفر باقی‌مانده نیز ظرف ۲۴ ساعت صادر شد که بیشتر این مجازات‌ها شلاق بود و توسط واحد اجرای احکام به اجرا درآمد».
وی هم‌چنین از “۲۶۹۹ تذکر لسانی” و “۲۶۱ تذکر کتبی” توسط “۲۴۸ تیم گشتی بسیج” از آغاز ماه رمضان خبر داد و افزود که این گشت‌ها در این مدت، ۲ غذاخوری را پلمپ و ۲ خودرو را نیز توقیف کرده‌اند.
هم‌زمان با این اظهارات، فرمانده انتظامی همدان نیز به خبرگزاری “فارس” گفت که حدود ۱۰۰ نفر از “تظاهرکنندگان به روزه‌خواری” توسط ماموران پلیس این شهرستان دستگیر شده‌اند.
رسول مرادی با اشاره به استقرار “اکیپ‌های هشدار و تذکر به تظاهرکنندگان به روزه‌خواری” در “مراکز تفریحی و توریستی” شهر همدان اظهار داشت: «از ابتدای ماه رمضان تاکنون ۴۰۰ نفر از تظاهرکنندگان به روزه‌خواری با تذکر، مورد امر به معروف و نهی از منکر قرار گرفتند و همچنین قریب ۱۰۰ نفر به مراجع قضایی معرفی شدند که با اخذ تعهد و اظهار پشیمانی آزاد گردیدند.»
در خبر مرتبط دیگر، محمد یزدی، رییس “مجلس خبرگان رهبری” در ایران، صبح سه‌شنبه (۹ تیر) در یک برنامه‌ی رادیویی گفت «فردی که روزه‌خواری می‌کند باید با زبان از منکر نهی شود و اگر جلوگیری عملی بخواهد، این وظیفه نظام یعنی وظیفه نیروی انتظامی و قدرت حاکم است که با رعایت مراتب و درجات آن، برخورد فیزیکی کند».
گفتنی است در روزهای گذشته موارد دیگری از بازداشت شهروندان و اجرای حکم شلاق آن‌ها به دلیل روزه‌خواری در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های ایران منتشر شد.
از جمله، روز یک تیرماه، پلیس تبریز، از دستگیری ۹۲ دختر و پسر جوان به دلیل روزه‌خواری در کافی‌شاپ هتل بین‌المللی “شهریار” این شهر خبر داد.
روز ۳ تیر نیز، وب‌سایت “ماف‌نیوز” که اخبار مناطق کردنشین ایران را پوشش می‌دهد با اشاره به دستگیری ۲۰۰ نفر به دلیل “روزه‌خواری در ملاء‌عام” توسط نیروی انتظامی ایلام از آغاز ماه رمضان، نوشت که بیشتر این افراد بدون تشکیل پرونده آزاد شده‌اند اما برای ۱۸ نفر از آن‌ها در دادگستری این استان پرونده تشکیل گردیده و ظرف ۲۴ ساعت برای‌شان حکم شلاق صادر شده است.
بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، «هر فردی که در اماکن عمومی اقدام به عمل حرام و روزه‌خواری کند علاوه بر کیفر عمل به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نباشد اما عفت عمومی را جریحه دار نماید تنها به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد».