torsdag 23 februari 2017

پس‌لرزه‌های مصاحبه صداوسیما با انیس نقاش و لو دادن ترور بختیار


شرق ـ پس‌لرزه‌های حضور «انیس نقاش»، در یک برنامه تلویزیونی در شبکه افق و گفته‌های «وحید یامین‌پور» مجری آن، همچنان ادامه دارد. ماجرا از آنجا شروع شد که «انیس نقاش» در آن برنامه مشغول صحبت‌کردن درباره زندانش در فرانسه بود؛ در این هنگام «یامین‌پور»، مجری برنامه که نزدیک به جبهه پایداری محسوب می‌شود، گفت: «برای بینندگانی که نمی‌دانند آقای نقاش توی زندان در فرانسه چه کار می‌کردند؛ آقای نقاش یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران برای عملیاتی عازم فرانسه می‌شوند». او خطاب به «نقاش» گفت: «اشکالی ندارد ماجرایش را بگویم؟ گفته شده» و «نقاش می‌گوید: «نه اشکالی ندارد».

یامین‌پور ادامه می‌دهد: «برای به ‌درک واصل‌کردن نخست‌وزیر شاه، شاپور بختیار به پاریس می‌روند، هرچند این عملیات در مرحله اول انجام نمی‌شود و متوقف می‌شود، اما ایشان بازداشت می‌شوند». شاید اوج‌گرفتن انتقادات به این بازگردد که موضوع مطرح‌شده در این برنامه، به فرصتی برای سوءاستفاده شبکه «العربیه» تبدیل شد. «حسن سبحانی‌نیا»، از فعالان اصولگرا در این خصوص به «رویداد ٢٤» گفته «این روزها متأسفانه در رسانه ملی، برخی از رسانه‎های مکتوب و فضای مجازی شاهد هستیم که آگاهانه یا ناآگاهانه علیه مصالح و منافع ملی کارهایی صورت می‎گیرد که نه‌تنها به مصلحت نظام نیست، بلکه نتیجه عکس هم می‎دهد». او در رابطه با رعایت‌نکردن مسئله حفظ منافع ملی از سوی افرادی همچون کریمی‌قدوسی یا یامین‌پور گفت: «منافع ملی برای هر کشوری و مسئولان آن یک اصل به حساب می‎آید؛ بنابراین رعایتش به قدری حائز اهمیت است که برای تنبیه کسانی که غیر از این رفتار می‎کنند، مقرراتی نه‌تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا در نظر گرفته شده است». «جواد کریمی‌قدوسی»، نماینده نزدیک به جبهه پایداری هم هر‌از‌گاهی ادعاهایی می‌کند که با واکنش و تکذیب‌های وزارت خارجه روبه‌رو می‌شود. سبحانی‌نیا افزود: «رعایت منافع و مصالح ملی مسئله‎ای است که هم عقل و هم قوانین و مقررات کشور بر آن تأکید دارند؛ بنابراین باید براساس چارچوب‎های قانونی با این افراد برخورد شود که از تکرار باز ‌بمانند». او با تأکید بر اینکه مصالح ملی ملاحظه‌بردار نیست، گفت: «قانون مجازات اسلامی این مسئله را مورد اشاره قرار داده و قوانین دیگر هم برای برخورد با این افراد وجود دارد، هیچ ملاحظه‎ای نباید مانع از اجرای آن شود». نماینده سابق مجلس افزود: «در صورت برخورد قانونی با این افراد، امیدواری مردم هم نسبت به مجریان افزایش می‎یابد. علاوه‌بر‌این، بی‎حرمتی به قانون، بی‎حرمتی به دستورات دینی است؛ زیرا قانون مانند حکم شرعی محسوب می‎شود، باید به آن عمل کرد و در رعایتش کوشا بود». سبحانی‎نیا درباره اینکه برخورد با این افراد بر عهده کدام نهاد است، بیان کرد: «باید قوانین در این زمینه‎ها شفاف باشد و در مواردی که یک مدیر یا مسئولی تخطی می‎کند، با او برخورد شود».


سه‌شنبه‌شب، پس از اوج‌گرفتن انتقادات از صحبت‌های یامین‌پور، او در صفحه اینستاگرام خود، به انتقادات پاسخ داد و نوشت: «زمانی که حکم ارتداد سلمان رشدی از طرف امام خمینی (ره) صادر شد، بسیاری از نفوذی‌ها فریاد زدند که امام با این کار ایران را رسما به‌ عنوان تروریست معرفی می‌کند و این یعنی افزایش فشارهای بین‌المللی به ایران، ولی امام و پس از ایشان رهبر معظم انقلاب هیچ‌گاه از این حکم عقب‌نشینی نکردند و رسما برای به دَرَک واصل‌کردن سلمان رشدی جایزه تعیین شد. جمهوری اسلامی هیچ‌گاه از این استراتژی عقب‌نشینی نکرد و هنوز هم عکس مصطفی مازح، شهید لبنانی و اولین کسی که در مأموریت به جهنم فرستادن سلمان رشدی به شهادت رسید، زینت‌بخش دیوارهای شهر تهران است». او ادامه می‌دهد: «شاپور بختیار پس از خروج از ایران فعالیت‌های گسترده‌ای علیه جمهوری اسلامی آغاز کرد... هرچند نمی‌دانم دقیقا چه کسی و از طرف چه کسی بختیار را به درک واصل کرد، ولی قطعا برخلاف سلطنت‌طلبان و فتنه‌گران از این اتفاق خوشحالم...». او در پایان هم نوشته است: «هرچند مأموریت انیس نقاش موفقیت‌آمیز نبود و نقاش در همان عملیات دستگیر و به حبس ابد محکوم شد، ولی شاپور بختیار در عملیات دیگری که معلوم نیست چگونه و به دست چه کسی صورت گرفت، به سزای اعمالش رسید. (انیس نقاش هشت سال پیش جزئیات این پرونده را با خبرگزاری‌ها در میان گذاشته و این پرونده محرمانه‌ای برای جمهوری اسلامی نبوده است.)». جزئیات مورد اشاره یامین‌پور در خبرگزاری‌ها، احتمالا به مصاحبه «فارس» با «انیس نقاش» در سال ١٣٨٧ بازمی‌گردد. او در این مصاحبه به جزئیات اقدامش اشاره کرده بود.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar