tisdag 20 oktober 2015

تغییر موضع ترکیه در اصرار بر کناره‌گیری فوری اسد

تغییر موضع ترکیه در اصرار بر کناره‌گیری فوری اسد

ظاهرا سیاست ترکیه در قبال رژیم سوریه چرخش کرده است. رویترز از قول دو مقام دولتی ترکیه می‌نویسد که سرنگونی عاجل اسد در دستور کار نیست. یکی از این دو می‌گوید طرح‌های مربوط به زمان پس از کناره‌گیری اسد در دست بررسی هستند.
بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در کنار دو سرباز ارتش کشورش؛ عکس از آرشیو
خبرگزاری رویترز از قول دو مقام دولتی ترکیه می‌نویسد کنار رفتن عاجل اسد، خواست ترکیه برای حل بحران سوریه نیست. یکی از این دو گفته است اسد می‌تواند برای شش ماه دیگر در قدرت بماند: "ما این را می‌پذیریم زیرا چنین امری، قطعیت رفتن او را تضمین می‌کند.»
این مقام دولتی افزوده است: «ما در حال گفت‌وگو با آمریکا و سایر شرکای ائتلافی هستیم تا به دیدگاه مشترکی در این زمینه دست یابیم.» او نگفته که شش ماه مورد نظر از چه زمانی شروع و محاسبه می‌شود: «اما ورود به این فاز طولی نخواهد کشید.»
این پرسش که چه بر سر اسد خواهد آمد، موضوع مهمی در بحث‌های کشورهایی است که به نوعی در کشمکش سوریه و ارائه راه‌کار برای حل این بحران درگیر هستند. ترکیه تا کنون به گروهی تعلق داشته که سلب قدرت فوری اسد را طلب می‌کنند. اسد اما از جمله به حمایت ایران و روسیه پشتگرم است.
پوتین به تازگی و در ۱۲ اکتبر با صراحت به شبکه تلویزیونی "وان‌تی‌وی" گفته است که هدف عملیات نظامی کشورش در سوریه "تضمین قدرت مشروع" رژیم بشار اسد است. علاوه بر این، هدف دیگر عملیات نظامی روسیه در سوریه، به گفته او، "فراهم آوردن شرایط برای یک مصالحه سیاسی" است.
ایران اما با وجود شواهد بسیار در حمایت مستقیم نظامی از رژیم اسد، پیوسته تکرار کرده که به سوریه تنها کمک‌های مستشاری ارائه می‌دهد.
هماهنگی روسیه و آمریکا برای عملیات هوایی در سوریه
رویترز هم‌چنین به نقل از محافل روسی، از پیشنهادهای آمریکا برای پیشگیری از برخورد جنگنده‌های دو کشور در حریم هوایی سوریه خبر داده است. خبرگزاری اینترفاکس از قول یک سخنگوی وزارت دفاع روسیه می‌نویسد یادداشتی در این زمینه به دست روس‌ها رسیده است.

آمریکا و روسیه هر دو در سوریه به عملیات هوایی مشغول‌اند؛ عملیاتی که بدون هماهنگی با دیگری انجام می‌شوند.
برای جلوگیری از برخورد خطرناک میان جنگنده‌های روسی و آمریکایی، مذاکراتی در سطح نظامی میان ایالات متحده آمریکا و روسیه انجام شده است. سخنگوی پنتاگون اما گفته است که این مذاکرات به معنای همکاری آمریکا و روسیه در سوریه نیست
سوریه نزدیک به ۵ سال است که دچار بحران و جنگ داخلی است. اعتراض‌های مسالمت‌آمیز مردم این کشور که در مارس ۲۰۱۱ به دنبال موج موسوم به "بهار عربی" آغاز شد، با سرکوب بی‌رحمانه و خونین رژیم اسد، به تدریج به جنگ داخلی تمام عیاری بدل شد. این جنگ تاکنون جان ۲۵۰ هزار نفر را گرفته و بیش از ۷ میلیون نفر را بی‌خانمان و آواره کرده است.

DW.COM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar