'سیاستمدار آلمانی علیه شاهرودی به دادگاه شکایت کرد'
روزنامه اسرائیلی "جروسلم پست" به نقل از یک سیاستمدار حزب سبز آلمان گزارش داده است که او شکایتی را علیه آیت الله محمود هاشمی شاهرودی رئیس سابق قوه قضاییه تسلیم دادگاه ها کرده است.
آقای هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پیشین قوه قضاییه ایران، برای درمان به هانوفر آلمان سفر کرده و در کلینیک جراحی اعصاب هانوفر بستری است.
حضور او در آلمان درحالی که در دو هفته اخیر نیروهای امنیتی در ایران مانع اعتراضات ضددولتی شده اند باعث جنجال شده است. در این اعترضات ۲۱ نفر کشته شده اند.
در روزهای اخیر ده ها نفر از ایرانیان در برابر بیمارستان محل بستری شدن او تجمع کرده اند.
ولکر بک، عضو حزب سبز آلمان، که این شکایت را روز یکشنبه تسلیم دادگاه کرد به جروسلم پست گفت: "من یک شکایت جنایی تحویل دادم. آلمان نباید پناهگاه کسانی باشد که در کشور خود مردم را به دلایل سیاسی و مذهبی سرکوب می کنند و آنها را به مرگ تهدید می کنند. رژیم ایران زنانی که مورد تجاوز قرار گرفته اند را سرکوب می کند، همجنسگرایان، بهاییان، کردها و بی خدایان را سرکوب می کند."
او افزود: "اشتباه بزرگی خواهد بود که دولت فدرال به سازمان دهنده کشتارهای جمعی در نظام قضایی ایران اینجا مصونیت دیپلماتیک بدهد. ما نباید سیاحتگاه بهداشتی ناقضان حقوق بشر باشیم، در عوض آنها باید پاسخگو شناخته شوند."
آقای شاهرودی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ - ۱۳۷۸ تا سال ۱۳۸۸ - رئیس قوه قضایی ایران بود.
توقیف گسترده مطبوعات اصلاحطلب و مستقل در سال ١٣٧٩ و پس از آن در دوران او انجام شد. محاکمه جمعی شماری از بازداشتشدگان پس از انتخابات ١٣٨٨ نیز در حالی که او هنوز رئیس قوه قضاییه بود آغاز شد.
منتقدان وضعیت حقوق بشر ایران می گویند قوه قضاییه ایران در بازداشت ناراضیان سیاسی و فعالان حقوق بشر و سرکوب آنها نقش مستقیم دارد. اتهامی که ایران رد می کند.
به گزارش جروسلم پست علاوه بر شکایت آقای بک، دادستان ایالت ساکسونی سفلی هم مشغول تحقیق درباره حضور آقای شاهرودی در هانوفر است.
در تجمعی که در پایان هفته در برابر کلینیک جراحی اعصاب هانوفر برگزار شد یکی از سخنرانان گفت: "شاهرودی را به حکم جنایت علیه بشریت محاکمه خواهیم کرد و به دادگاه خواهیم کشید و شاهرودی پایش به ایران نخواهد رسید."
یک وبسایت محلی هانوفر میگوید معترضان در نامهای به اشتفان وایل، رئیس دولت ایالتی، به شدت انتقاد کردهاند که چرا دولت آلمان اجازه داده این مقام ایرانی برای درمان وارد هانوفر شود.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar