۱٫۵ میلیارد متر مکعب آب از سدها برای احیای دریاچه ارومیه منتقل شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی با اشاره به اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه میگوید حدود یک میلیارد و ۵۷۱ میلیون متر مکعب آب از سدهای مجاور به دریاچه ارومیه انتقال داده شده است.
به گزارش ایرنا، کیومرث دانشجو، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی، روز یکشنبه ۲۱ خرداد گفت این میزان آب از سدهای بوکان، شهرچای ارومیه، سد مهاباد، حسنلوی نقده، زولای سلماس و ساروق تکاب به سمت دریاچه ارومیه هدایت شده است که بیشترین میزان از سد بوکان بوده است.
در سالهای اخیر دریاچه ارومیه به خاطر کاهش بارندگی، سدسازی، و برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی، رو به خشک شدن میرفت.
دولت اول حسن روحانی در بدو تشکیل وعده داده بود که این دریاچه را از مرگ نجات دهد.
به گفته مقامات دولتی، مشارکت کارشناسان داخلی و خارجی، مبارزه با برداشت غیرمجاز از آبهای زیرزمینی، رهاسازی آبهای مجاور، لایروبی رودخانهها، و کوشش برای بهینهسازی مصرف آب کشاورزی از جمله اقداماتی بوده که برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در ادامه اظهار داشت در دو سال گذشته بیش از ۳۵۰ کیلومتر از رودخانههای این استان لایروبی شده است.
به گفته وی با افتتاح سد سیلوه و کانال آب جلدیان در پیرانشهر انتظار میرود سالانه صدها میلیون متر مکعب آب به حوضه دریاچه ارومیه انتقال یابد. این سد و کانال در اردیبهشت ماه امسال افتتاح شد.
در همین حال به گفته پرویز آراسته، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، امسال نسبت به سال گذشته بارندگی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۸ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: «با وجود این کاهش، مساحت این عرصه آبی از ۷۳۰ کیلومتر مربع در سال ۹۲ به ۲ هزار و ۵۶۳ کیلومتر مربع رسیده که این امر باعث شده دریاچه ارومیه هم اکنون ۲ میلیارد و ۵۹۰ میلیون متر مکعب آب داشته باشد.»
در خبرها آمده است که امسال به خاطر کاهش بارندگی امسال ارتفاع آب دریاچه ارومیه کاهش داشته است.
حجت جباری، معاون فنی اداره کل محیط زیست استان آذربایجان غربی، نیز روز یکشنبه اعلام کرد، «سطح تراز دریاچه ارومیه به دلیل گرم شدن هوا و تبخیر زیاد تاحدودی کاهش داشته» که به گفته وی «این یک امری طبیعی در فصل بهار است».
وی گفت تا هفته گذشته تراز آب دریاچه به ۱۲۷۰٫۹۹ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد رسیده و این هفته انتظار میرود «به علت گرما و تبخیر این تراز تا ۷ سانتیمتر کاهش یابد.»
مقامهای مسئول ابراز امیدواری کردهاند که تا سال ۱۴۰۲ دریاچه ارومیه به تراز اکولوژیک خود برسد.
برپایه گزارشهای منتشر شده، امسال فلامینگوها به دلیل بهبود نسبی دریاچه ارومیه از این دریاچهمهاجرت نکردهاند.
منبع: رادیو فردا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar