انتشار خبر بازرسی حجاب کارمندان در شبکه های اجتماعی با واکنش منفی کاربرانی مواجه شده است که در جریان انتخابات ریاست جمهوری از حسن روحانی حمایت کردند.
به گزارش «محبت نیوز» پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری در ایران و جلب مشارکت رای دهندگان با وعده هایی مبنی بر پاره ای از آزادی های مدنی و اجتماعی حالا شاهد موج تازه و گسترده ای از اعمال قوانین اسلامی سختگیرانه در زمینه حجاب و عفاف در کشور هستیم که تحت نام ادامهی دولت “تدبیر و امید” صورت می پذیرد. به گزارش روزنامه خراسان، برخی استانداریهای ایران به مدیران محلی ابلاغ کرده اند که از تیرماه سال جاری بازرسی از ادارات استانی و شهرستانی در حوزه عفاف و حجاب از سوی گروههای بارسی «ستاد صیانت استان» اغاز می شود.
این بازرسی بر مبنای برنامه ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی وزارت کشور در سال ۹۶، اجرا می شود و شامل کارمندان دولت، کارمندان دانشگاهها و بانکهای خصوصی و دولتی خواهد شد. همچنین خبرگزاری مهر توئیت کرده است که وزیر کشور در ادارات گشت ارشاد راه می اندازد.
- بیشتر بخوانیم: وزیر بهداشت: حجاب مهمتر است یا اتهام و دروغ؟
به گفته یورونیوز، دستور العمل برنامههای ۱۰ گانه درون سازمانی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در دستگاههای اجرایی در سال ۱۳۹۴ از سوی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی وزارت کشور ابلاغ شد.
در این دستورالعمل در بخش تعیین حدود پوشش کارکنان زن آمده است: «چادر یا مانتوی غیرچسبان با آستین بلند تا زیر زانو و بدون علایم، شلوار پارچه ای، مقنعه بلند (به طوری که تمام سر، موها و نواحی گردن پوشیده شود) با رنگهای متعارف بدون زینت و زیورآلات و عدم استفاده از هرگونه لوازم آرایشی.»
برای کارمندان مرد نیز اجتناب از پوشیدن تیشرت، پیراهن تنگ با آستین کوتاه و وشلوار تنگ یا جین عنوان شده است.
در این دستوالعمل از ادارات خواسته شده است تدابیر مناسب برای جداسازی محیط بانون از جمله: «محل کار، سرویس ایاب و ذهاب و غذاخوری، در را ستای کاهش اختلاط و سالم سازی روابط بین کارکنان زن و مرد به استناد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی» بکار گرفته شود.
- بیشتر بخوانیم: حمله سازمانی به بیحجابی زنان و دختران در ایران
از دیگر موارد مورد تاکید در این دستوالعمل خودداری از به کارگیری بانوان در پستهای سازمانی پرازدحام ویژه آقایان و حتی المقدور در نوبت کار شبانه توصیه شده است و درخواست شده تا از زنان ترجیحا بعنوان منشی یا مسئول دفتر استفاده نشود.
در بخش هایی از این دستورالعمل مجموعه تدابیری برای پاسخگویی به شبهات کارکنان درباره حجاب مورد تاکید قرار گرفته است و با تاکید بر «دعوت از مشاورین متاهل، متاهل و آشنا به آموزههای دینی» خواستار «استفاده از اساتید و شخصیتهای مجرب، فاضل و خوش بیان حوزوی و دانشگاهی مورد تأیید دستگاههای ذیربط و پاسخ به سوالات و شبهات مربوط به عفاف و حجاب» شده است.
تشویقهای سازمانی برای کارکنان محجبه از جمله ترفیعات اداری و هدایا و «ارشاد و راهنمایی متخلفین و متمردین» و تذکر شفاهی و کتبی و معرفی به هیاتهای تخلفات اداری در صورت عدم رعایت حجاب اسلامی، از دیگر بخشهای این دستوالعمل است.
- بیشتر بخوانیم: آیا نفسهای چادر و حجاب در ایران به شمارش افتاده است؟
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar