tisdag 4 april 2017

پدیده اسلامگرایانه اردوغانیسم، نظام سکولار کمالیستی ترکیه را هدف قرار داده است

پدیده اسلامگرایانه اردوغانیسم، نظام سکولار کمالیستی ترکیه را هدف قرار داده است

رویدادهای اخیر ترکیه از تلاش رئیس جمهوری اسلامگرای این کشور برای تحکیم پایه های یک استبداد مذهبی حکایت می کند. روندی که می تواند ترکیه را به متجاوز از یک قرن پیش و دوران سلاطین عثمانی بازگرداند.
erdoghan_turk
به گزارش «محبت نیوز» رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، همیشه به دنبال فرصتی بوده تا مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه نوین و برجسته ترین شخصیت کلیدی این کشور، را کنار بگذارد. سرانجام کودتای نافرجام ترکیه این فرصت را به اردوغان داده است.
سالهاست که اردوغان اسلامگرا از تاریخ عثمانی و خلافت اسلامی تجلیل می کند و ترکیه غیرمذهبی زمان آتاتورک را نادیده می گیرد.
طی سال‌های گذشته، رجب طیب اردوغان بر صحنه سیاسی ترکیه تسلط کامل داشته و حزبش، عدالت و توسعه به پیروزی‌های پیاپی رسیده است اما ظاهرن سیاستی را که اردوغان در طی چند وقت اخیر در پیش گرفته است، دوری هر چه بیشتر از دنیای غرب و نزدیکی و شاید هم رهبری خلافت جدید اسلامی در نئو عثمانی باشد.
اردوغان در سال‌های گذشته سعی داشته است توازن قدرت میان فرماندهان عالی ارتش را به‌نفع نیروهای مسلمان وفادار به حزب عدالت‌وتوسعه تغییر داده و آن را فراتر از نقطهٔ بدون بازگشت تثبیت کند.
در واقع نحوه مدیریت اسلامگرایانه وی تا جایی پیش رفته است که در دهه محرم، اردوغان با شرکت در مراسم عاشورا ضمن سخنرانی، اقدام به روزه خوانی برای حسین امام سوم شیعیان می‌کند!
در حقیقت کارناوال های مذهبی اردوغان با هدف تاثیر گذاری مستقیم بر قشر مذهبی مردم در شهرهای کوچک و روستاها، همچنین جلب توجه و کسب آرای اقشار کم سواد و عامی جامعه ترکیه برنامه ریزی می شود.
کودتایی را که رجب طیب اردوغان در ۱۶ ژوئیه سامان داده و با پشتیبانی قشر نا آگاه و اسلامگرای ترکیه آنرا هدایت میکند، مانند انقلاب اسلامی ۵۷ در ایران عمل نموده، بطوریکه تا کنون در ترکیه نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر را بیکار، زندان و در بدر و تحت پیگرد قانونی و مورد شکنجه و تحقیر قرار داده است، به پاک سازی در ارتش، در ادارات، در وزارت خانه ها، در نظام قضایی و دادگستری، در سیستم اطلاع رسانی و مطبوعات و ژورنالیستی پرداخته است.
با همه این تفاسیر اردوغان مدعی است که به هیچ وجه قصد ندارد ارزش‌های اسلامی را به هم‌وطنانش تحمیل کند و به جدایی دین از دولت متعهد است؛ اما در عین حال می گوید که سکولاریسم نباید جلوی کسانی را بگیرد که می‌خواهند آزادانه عقاید مذهبی‌شان را بیان کنند.
یکی از این افراد همسر خود اوست که در مجامع عمومی با حجاب حاضر می‌شود. بر سر داشتن روسری سال‌هاست که در ادارات دولتی، مدارس و دانشگاه‌ها ممنوع است، اما این ممنوعیت هم باعث نشده که خانم امینه اردوغان در مراسم رسمی حجابش را بردارد!
منتقدان اردوغان می‌گویند او تلاش کرده کاری کند که زنای محصنه در قوانین جزایی ترکیه جرم به‌حساب بیاید، و همچنین فروش و مصرف مشروبات الکلی را در برخی مناطق ممنوع کرده است. این منتقدان معتقدند که این شواهد نشان‌دهنده مقاصد اسلامگرایانه اردوغان است.
حالا رجب طیب اردوغان در زادگاهش یعنی در شهر ریزه، در شمال شرق ترکیه و در میان همشهریان به شدت مذهبی اش بار دیگر کشورهای اروپایی ها را فاشیست خواند و با تاکید بر تئوری های مذهبی اش گفت :«به سخنان افرادی که نامشان جورج،‌ هانس و هلگاست گوش نمی دهد بلکه او مخاطب افرادی با نام هایی مانند احمد، محمد و حسن و عایشه است!»
رجب طیب اردوغان که خواهان افزایش اختیارات ریاست جمهوری است،‌ نظام پارلمانی کنونی در ترکیه را ناکارآمد می داند اما مخالفانش از حرکت کشور به سوی دیکتاتوری در صورت تغییر قانون اساسی نگران هستند.
به گفته‌ی نیروهای هوادار دولت اردوغان و نیز اکثر قریب به اتفاق دولتمردان و رسانه‌های غربی، قرار است با تحولات جاری در ترکیه و بازنگری و اصلاح قانون اساسی این کشور، نظام سکولار کمالیستی که ظاهری دمکراتیک ولی رگه‌های نیرومند اقتدارگرایانه و میلیتاریستی دارد، جای خود را به تدریج به یک نظام ظاهرن پلورالیستی «اسلامی» بدهد.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar