هشدار وزیر سابق اطلاعات درباره احتمال “تکرار حوادث ۸۸”
دو وزیر پیشین اصولگرا از تلاش “جریان انحرافی” برای به نتیجه نرسیدن “جریان موافق با ارزشها” و ثبتنامهایی برای انجام “فتنه” سخن گفتهاند. به گفته حیدر مصلحی، دشمن اینبار میخواهد طبقه کمدرآمد را تحریک کند.
محمد حسین صفار هرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز دوشنبه (۲۸ فروردین/ ۱۷ آوریل) ضمن بررسی شکلگیری، عملکرد و اختلافات درونی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی موسوم به “جمنا”، به ورود محمود احمدینژاد و حامیان او به عرصه انتخابات نیز پرداخت.
“حمایت غیرمستقیم احمدینژاد از روحانی”
صفارهرندی با اشاره به اینکه “جریان انحراف از بدنه جریان اصولگرایی مجزا و به حاشیه طرف مقابل تبدیل شده”، از جمله گفت: «جریان انحرافی با توجه به اینکه نمیتواند به نتیجه برسد،میخواهد که جریان موافق با ارزشها به نتیجه نرسد. به همین علت به صورت غیرمستقیم از طرف مقابل حمایت میکند».
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود: «برخی از آنها به صراحت گفتهاند که در صورت تأیید نشدن، حضور روحانی در سمت ریاست جمهوری قطعی خواهد بود. به همین علت رأی سازمانیافته آنها به سبد نیروهای انقلابی ریخته نمیشود».حامیان علی خامنهای از زمان آشکار شدن و بالا گرفتن اختلاف رهبر جمهوری اسلامی و احمدینژاد، رئیس دولتهای نهم و دهم و نزدیکانش را “جریان انحرافی” مینامند.
وزیر اسبق ارشاد البته معتقد نیست که که فضای انتخاباتی به “سمت امنیتی یا ضدامنیتی” شدن پیش برود. به گفتهی او: «ورود مجدد به عرصه انتخابات با دیدگاه سال ۸۸ خسارتی جبرانناپذیر به دنبال دارد. به همین علت دشمنان داخلی و خارجی فضا را آزموده و بعید است که بخواهند به توطئهای دست بزنند».
رد صلاحیت به مثابۀ “پایان احمدینژاد”
صفار هرندی در عین حال پیشبینی کرده است که احمدینژاد خود را “در معرض شورای نگهبان” قرار نخواهد داد. به گفتهی این چهره اصولگرا، رئیس دولتهای نهم و دهم “باید خود را از این مخمصه نجات دهد”، زیرا “گزینه رد صلاحیت برای این فرد به معنای پایان کار اوست”.
از نظر صفار هرندی، چنانچه احمدینژاد “به این مرحله نرسد، در آینده فرصت تغییر و بازگشت وجود خواهد داشت”.
محمود احمدینژاد برخلاف توصیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری شده است. حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم نیز از سرشناسترین داوطلبهای نامزدی انتخابات در میان حامیان احمدینژاد است. سخنگوی شورای نگهبان پیشتر گفته بود که توصیه رهبر جمهوری اسلامی به احمدینژاد میتواند “امر قانونی” محسوب شود.
حمایت از رئیسی
محمد حسین صفار هرندی همچنین ضمن “موفق” خواندن تجربه جمنا، ابراهیم رئیسی، یکی از شاخصترین داوطلبان اصولگرا برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را “در حال معرفی شدن به افکار عمومی” ارزیابی کرد و مدعی شد: «از آقای رئیسی استقبال خوبی شده و رأی چهرههای برجسته انقلابی پشتوانه این فرد خواهد بود».
یک روز پیش از صفار هرندی، وزیر اطلاعات سابق ایران از طرحهای “دشمن” برای تأثیرگذاری بر آرای انتخاباتی از طریق “ترفند تهدید در بین مردم، نخبگان و مسئولین” برای ایجاد “اشتباه محاسباتی” سخن گفت.
“تحریک طبقه متوسط رو به پایین”
حیدر مصلحی برخلاف صفار هرندی که “توطئه دشمن” را “با دیدگاه سال ۸۸” بعید میداند، گفته است: «دشمن برای عقبه اجتماعی بسیاری از کاندیداهایی که ثبت نام کردهاند، برنامه دارد و با استفاده از تجربه فتنه ۸۸ میخواهد این بار طبقه متوسط رو به پایین را تحریک کند، چرا که در سال ۱۳۸۸ که طبقه متوسط رو به بالا را به کف خیابان آورد، آنها با یک ترقه در کردن میترسیدند و فرار میکردند».
حامیان رهبر جمهوری اسلامی از جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شدهی انتخابات سال ۸۸ زیر عنوان “فتنه” یاد میکنند.
“فتنه پیش رو”
حیدر مصلحی ضمن اشاره به “طراحی یک برنامه بلندمدت” از سوی “دشمن”، “ترساندن از گزینه نظامی” و بهرهبرداری از “نفوذ موردی و جریانی” را از جمله موارد این برنامه خواند و افزود: «تا زمانی که شعارهای انقلاب در جامعه زنده است، دشمن همچنان طراحی فتنه میکند و فتنه حتمی است».
وزیر سابق اطلاعات سپس به “فتنه پیش رو” اشاره کرد و گفت: «فتنهای که پیش رو است باید در زمان صدارت و ولایت مقام معظم رهبری اتفاق بیافتد تا جلویش گرفته شود».
مصلحی ضمن آرزوی طول عمر برای خامنهای افزود: «اما اگر این فتنه بعدا بخواهد اتفاق بیفتد، آن وقت بعدی نمیتواند آن را جمع کند، مثل قضیه منتظری که اگر بعد از امام اتفاق میافتاد کسی نمیتوانست آنطور که امام اقدام کرد با آن برخورد کند».
ثبتنامهای “حسابشده”
وزیر پیشین اطلاعات در پایان افزود: «الان ثبتنامهایی که شده است و برخی از آنها هم برای فتنه انجام شده، بدون تعارف حساب شده است. بر اساس اطلاعاتی که دارم این حرف را میزنم. کنار یک شخصیت، جاسوس میگذارند تا او را از حیز انتفاع بیندازند. برای منتظری هم همین کار را کردند».
به نظر میرسد که اشاره مصلحی به “تحریک طبقه متوسط رو به پایین با استفاده از تجربه فتنه ۸۸” به احمدینژاد و حامیان او باشد. “احمدینژادیها” بیشترین شانس خود را در میان قشرهای کمدرآمد جامعه ایران جستوجو میکنند. به همین دلیل نیز برخی تحلیلگران بر این باورند که وعده حمید بقایی برای پرداخت یارانه ۲۵۰ هزار تومانی، به قصد جلب آرای همین افراد است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar