شروع ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد عصر قدرت گیری مداحان در فضای سیاسی جامعه ایران بود.
به گزارش «محبت نیوز» مداحان سهم زیادی در رساندن او و تیمش به خواسته های خود در طبقه ای که برخاسته از آن بودند داشتند و در خیلی مواقع نقش جاده صاف کن جریان احمدی نژاد را بازی کردند.
این دوران همراه بود با ستیز لفظی بخش تندروی حکومت با جریان میانه رو و اصلاح طلب که سرآمد آنها علی اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
در واقع هاشمی رفسنجانی محور سیاست های احمدی نژاد بود؛ دور اول ریاست جمهوری به عنوان رقیب و دور دوم به عنوان سیبل و خوراک مداحان برای هدفگیری، آنها آنقدر قدرت گرفتند که محوریت (مسجد و روحانیت) در طبقه ی مذهبی – کارگر (همان خاستگاه احمدی نژادی ها) را گرفتند و ترکیب (هیات و مداحان) را به طبقه ی خود قبولاندند.
- بیشتر بخوانیم: بازار داغ و رشد روز افزون مداحان حکومتی در ایران
این مدل آنقدر جواب داد که سعید حدادیان یکی از مداحان مشهور تهران که سابقه طولانی در تخریب سیاستمداران غیرخودی داشت در کنار احمدی نژاد در روزی که احمدی نژاد پیروزی در انتخابات سال ۸۸ را جشن گرفت کنار او روی جایگاه ویژه قرار داشت و جمعیت را تهییج می کرد.
عصر طلایی مداحان در دوران احمدی نژاد برای آنها فقط ورود به لفاظی های سیاسی نبود. آنها توانستند منبر را از دستگاه روحانیت بگیرند و مساجد را کساد کنند. جمعیتی که آنها به هیات ها و حسینیه های می کشاندند ده ها برابر تعداد آنهایی بود که فقط مسجدنشینی می کردند.
روحانیون به عنوان خلفا و والیان امپراطوری دینی در محلات اگر منبری را به مداحان نمی دادند تکثر جمعیت را می باختند و این یعنی انتقال ناخواسته قدرت از مسجد به هیات و حسینیه ها.
در همین دوران دستمزد یک شب مداحی برای دو ساعت مجلس گردانی با وقت قبلی تا ۵ میلیون تومان رسید.
- بیشتر بخوانیم: شهرداری تهران؛ بهشت مداحان حکومتی
در واپسین سالهای ریاست جمهوری احمدی نژاد همین مداحان به دلیل اختلاف با اسفندیار رحیم مشایی دوست و مباشر احمدی نژاد با او به اختلافات عمیقی رسیدند اما همچنان قدرت خود را به عنوان یک شبه حزب افراطی معرفی کردند که نزدیکی زیادی هم با نهادهای نظامی مثل سپاه و بسیج دارند.
از طرفی مداحان توانستند قشر جوان طبقه ی مذهبی-کارگر را به خود جلب کنند. برای پی بردن به این موضوع تنها کافیست به میانگین سنی صفوف حاضر در نماز جمعه و هیات های روضه خوانی توجه کرد. این یعنی کم شدن جاذبه ی مسجد و گرایش جوانان مذهبی در ایران به نهادی تندرو و شبه نظامی.
حاج منصور ارضی، بنی فاطمه، حدادیان، سازور، طاهری و دیگران آنهایی هستند که بساط منبر حوزویان را کساد کردند و امروز هم قدرت سیاسی گرفتند و هم توان اقتصادی.
نقطه ی عطف جماعت مداح این است که دیگر در مدار روحانیت نیستند بلکه مستقیم رقیب آنان هستند.
مداحان آنقدر قدرت گرفتند که سالی چندبار علی خامنه ای مستقل آنها را در بیت خود دعوت و برایشان سخنرانی می کند. در واقع جامعه ی مداحان نانی بود که دولت احمدی نژاد در سفره روحانیت گذاشت و فرزند ناخواندهی و یا از نگاه روحانیون نامشروع حکومت شد.
در حالی که زمان زیادی تا انتخابات ریاست جمهوری در ایران نمانده چشم کاندیداهای جریان محافظه کار بدنبال آن است که مافیای مداحان پشت چه کسی می ایستند، سوالی که فعلن جواب آن در دست علی خامنه ای است.
- بیشتر بخوانیم: مداحان و نوحهخوانهای خودی، زیر چتر رهبر ایران
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar