onsdag 3 februari 2016

اسرائیل پناهجویان را 'به کشور ثالث صادر می‌کند'

اسرائیل پناهجویان را 'به کشور ثالث صادر می‌کند'

  • 6 ساعت پیش
Image copyrightGetty
Image captionبرخی پناهجویان گفته‌اند اسرائیل آنان را با گزینه اقامت دایم در هولوت، بازگشت به کشورشان یا انتقال به کشور ثالث مواجه می‌کند
اسرائیل به جای حمایت و نگهداری از پناهجویان آنان را به کشورهای "طرف قرارداد" خود "صادر می‌کند."
تحقیقاتی که توسط خبرنگاران بی‌بی‌سی انجام گرفته حاکی از آن است که از حدود یک سال پیش، دولت اسرائیل به آفریقایی‌هایی که خواستار پناهندگی به این کشور شده‌اند مبلغی پول می‌پردازد و به آنان پیشنهاد می‌کند برای برخورداری از امنیت و زندگی سالم، به کشور ثالثی اعزام شوند اما این افراد پس از رسیدن به مقصد، به حال خود رها می‌شوند و موقعیت پناهندگی را کسب نمی‌کنند.
برخی پناهجویان سابق گفته‌اند که اسرائیل قراردادی را با دو کشور رواندا و اوگاندا امضا کرده تا پناهجویان آفریقایی را از اسرائیل تحویل بگیرند و به آنان در این دو کشور اجازه سکونت بدهند. این دو کشور اتهام قبول پناهجو از اسرائیل را تکذیب کرده‌اند اما اظهارات پناهجویانی که به این دو کشور اعزام شده اند حاکی از احتمال وجود توافقی در این زمینه است.
به گفته یکی از این افراد، اسرائیل به او پیشنهاد کرد با دریافت مبلغ ۳۵۰۰ دلار، عازم محل امنی شود و سپس گذرنامه‌ای با ویزای یک بار ورود به رواندا را در اختیار او قرار داد. به محض ورود به رواندا، گذرنامه او ضبط شد. اسرائیل از امضاکنندگان کنوانسیون آوارگان سازمان ملل است اما از زمان پیوستن به این سند در سال ۱۹۵۴ تا کنون، کمتر از ۱ درصد از تقاضاهای پناهندگی را تایید کرده است.
از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، اکثر پناهجویان در اسرائیل به دلیل فشار سیاسی و شرایط ناگوار اقتصادی در اریتره یا سختگیری سیاسی و جنگ داخلی در سودان کشور خود را ترک کرده و از طریق مصر با عبور از صحرای سینا، خود را به مرز اسرائیل رسانده و تقاضای پناهندگی کرده‌اند. به گزارش بی‌بی‌سی، اسرائیل تا کنون حتی به یک پناهجوی سودانی نیز پناهندگی سیاسی نداده است.
Image copyrightGetty
Image captionپناهجویان ساکن هولوت در اعتراض نسبت به شرایط خود دست به تظاهرات زدند
مقامات مهاجرتی اسرائیل تحت عنوان اجرای قانون "جلوگیری از نفوذ" به شدت نسبت به مهاجران ناخواسته به این کشور ظنین هستند و علاوه بر این، معتقدند که انگیزه بسیاری از پناهجویان آفریقایی صرفا ملاحظات اقتصادی است. اسرائیل به افرادی که با ورود به مرزهای آن کشور درخواست پناهندگی می‌کنند به سرعت پناهندگی نمی‌دهد بلکه برای آنان مجوز سه ماهه‌ و قابل تمدید صادر می‌کند تا در مورد وضعیتشان به تحقیق بپردازد. به گفته پناهجویان آفریقایی، پس از مدتی، مقامات اسرائیلی از فرد پناهجو می‌خواهند تا به اردوگاه "هولوت" برود و در آنجا منتظر رسیدگی به وضعیت پناهندگی خود باشد.
مقامات اسرائیلی هولوت را که در صحرای نگو (النقب) در مناطق دورافتاده جنوب اسرائیل واقع شده "مرکز اقامتی باز" می‌خوانند اما در این محل، امکانات کار و تفریح وجود ندارد و کسانی که در آنجا اقامت دارند این محل را بیشتر به شکل یک بازداشتگاه دایم می‌نگرند. اخیرا ساکنان هولوت در اعتراض به شرایط دشوار خود دست به تظاهرات زدند که به مداخله ماموران پلیس منجر شد. برخی از ساکنان این مرکز که با گزینه بازگشت به کشورشان یا سکونت دایم در این محل روبرو هستند، وعده مهاجرت به کشور ثالث را قبول می‌کنند.
Image copyrightGetty
Image captionاز "مرکز اقامتی باز" هولوت بیشتر به عنوان نوعی بازداشتگاه نام برده می‌شود
در ماه اکتبر سال جاری، مقامات اسرائیلی گفتند که بیش از سه هزار پناهجو "به میل خود" اسرائیل را به مقصد کشور ثالث ترک کردند. در حال حاضر، حدود چهل و پنج هزار شهروند اریتره و سودان به عنوان متقاضیان پناهندگی در اسرائیل به سر می‌برند که دولت اسرائیل، طبق نظر کمیساریای آوارگان سازمان ملل، مجاز به اخراج آنان نیست و در نتیجه، به تمهیداتی مانند اسکان در هولوت یا اعزام به کشور ثالث متوسل می‌شود. این نهاد سازمان ملل گفته است که شرایط سیاسی اریتره و جنگ داخلی در سودان به معنی آن است که پناهجویان در صورت بازگشت به کشورشان، با خطرات جدی مواجه خواهند بود.
سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل در مورد شرایط پناهجویان گفته است که اسرائیل با وضعیت امنیتی دشواری مواجه است و اجازه ورود به پناهجویانی که انگیزه آنان مشخص نیست می‌تواند وضعیت این کشور را پیچیده‌تر کند. وی همچنین افزوده است که اسرائیل یک کشور یهودی است و مایل نیست که هویت خود را از دست بدهد. به گفته او، هر چند پذیرش چهل یا پنجاه هزار پناهجو تاثیر چندانی در این زمینه ندارد، اما به محض پذیرش آنان، هزاران تن دیگر عازم اسرائیل خواهند شد.
Image copyrightGetty
Image captionدادگاه‌های اسرائیل در چند مورد به خروج پناهجویان از هولوت و آزادی عمل آنان در این کشور رای داده‌اند
به نظر می‌رسد دولت اسرائیل با ایجاد شرایط دشوار برای پناهجویان مصمم است مانع از مهاجرت دیگران به آن کشور شود.
همزمان به نوشته روزنامه جروزالم پست، پارلمان این کشور روز دوشنبه لایحه اصلاح قانون ضد نفوذ را در شور اول تصویب کرد. برای تبدیل این لایحه به قانون، سه مرحله مذاکره و رای‌گیری دیگر لازم است. براساس این اصلاحیه، مدت اقامت پناهجویان در هولوت حداکثر دوازده ماه خواهد بود و در صورتی که آنان موفق به کسب پناهندگی نشده باشند، باید به کشور دیگری بروند.
تا کنون دادگاه‌های اسرائیل در مواردی علیه ادامه "بازداشت" پناهجویان در هولوت رای داده و دولت را ملزم کرده‌اند به آنان آزادی اقامت در سایر نقاط را بدهد. ظاهرا دولت اسرائیل در نظر دارد با تصویب قوانین جدید، آزادی عمل قوه قضاییه در این مورد را محدودیت‌ کند هر چند مشخص نیست که با توجه به الزام بین‌المللی به تبعیت از کنوانسیون آوارگان، چنین قوانینی تا چه حد کارآیی خواهد داشت.
این طرح در جلسه هیات دولت اسرائیل در روز جمعه گذشته تصویب و برای رای‌گیری به پارلمان ارسال شده بود. در این جلسه، نخست وزیر اسرائیل گفت که در سال‌های اخیر، این کشور بیست و دو هزار مهاجر را که به طور غیرقانونی وارد شده بودند با پرداخت پول، محدود کردن میزان پولی که می‌توانند به کشورشان بفرستند و ایجاد موانع قانونی برای کار در شرایطی قرار داده که با ترک اسرائیل موافقت کرده‌اند. همچنین، تکمیل حصار مرزی با مصر در سال ۲۰۱۲ به کاهش ورود غیرقانونی به اسرائیل کمک کرده است.
نخست وزیر اسرائیل در عین حال گفت که با وجود همه این اقدامات، ده‌ها هزار مهاجر غیرقانونی به ویژه در شهر تل آویو سکونت دارند و حضور آنان باعث نارضایی ساکنان قدیمی این شهر شده است.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar