onsdag 24 juni 2015

فرانسه خواستار توضیح آمریکا درباره جاسوسی از رئیسان جمهوری خود شد

فرانسه خواستار توضیح آمریکا درباره جاسوسی از رئیسان جمهوری خود شد

  • 3 ساعت پیش
از راست به چپ: اولاند، سارکوزی، شیراک هدف جاسوسی آمریکاییان بوده‌اند
سفیر آمریکا برای برای توضیح درباره گزارش مربوط به جاسوسی سازمان امنیت ملی ایالات متحده به وزارت خارجه فرانسه احضار شده و سخنگوی دولت فرانسه چنین اقدامی را غیرقابل قبول دانسته است.
پس از آنکه وبسایت ویکی‌لیکس اسنادی از جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا از رئیسان جمهوری فرانسه رامنتشر کرد، وزارت خارجه فرانسه در روز چهارشنبه، ٣ تیر (٢٤ژوئن) سفیر ایالات متحده را برای توضیح در این باره احضار کرد. رئیس جمهوری فرانسه نیز گفت که فرانسویان اقداماتی را که منافع و امنیت ملی آنان را به مخاطره اندازد تحمل نخواهند کرد.
پیشتر، سخنگوی دولت فرانسه جاسوسی نهادهای اطلاعاتی آمریکا از رهبران و مقامات ارشد کشورش را مورد انتقاد قرار داده و گفته بود که هماهنگ کننده سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه برای گفتگو در این باره عازم آمریکا خواهد شد. وی افزود که هدف از این گفتگوها، حصول اطمینان از این است که چنین اقداماتی در آینده تکرار نخواهد شد.
سخنگوی دولت فرانسه در نشست خبری خود در روز چهارشنبه گفت: "دشوار بتوان پذیرفت که اینگونه فعالیت‌ها بتواند در میان متحدان جریان داشته باشد و به خصوص اینکه این فعالیت‌ها شامل عملیات شنود ریاست جمهوری باشد."
سخنگوی دولت فرانسه که پیش از برگزاری جلسه شورای دفاع ملی فرانسه سخن می‌گفت، افزود: "در حالیکه ما با تروریسم مقابله می‌کنیم، دشوار بتوان انگیزه یک کشور در جاسوسی از متحدانش را به مخیله راه داد یا آن را درک کرد."
جلسه شورای دفاع ملی فرانسه برای بررسی موضوع شنود ارتباط های رئیسان جمهوری کنونی و سابق این کشور توسط سرویس‌های اطلاعای آمریکا به دستور فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری، و به ریاست او تشکیل شده است.
سخنگوی دولت فرانسه بزرگنمایی ماجرای جاسوسی از رئیسان جمهوری این کشور و تبدیل آن به یک بحران دیپلماتیک را مردود دانست و گفت: "در حال حاضر، دنیا به اندازه کافی درگیر بحران‌های خطرناک هست."
وبسایت ویکی‌لیکس گفته است که براساس اسناد محرمانه سازمان امنیت ملی آمریکا، این سازمان در فاصله سال‌های ٢٠٠٦ تا ٢٠١٢ عملیات شنود از ژاک شیراک، نیکولا سارکوزی، رئیسان جمهوری سابق، و فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری کنونی فرانسه را به اجرا گذاشته بود.
برخی از اسناد منتشر شده حاکی از آن است که رهبران فرانسه برخی سیاست‌های آمریکا را قابل انتقاد می‌دانستند و در مواردی، در صدد دنبال کردن سیاست خارجی مستقلی بودند.
پس از آنکه در سال ٢٠١٣، ویکی‌لیکس اسنادی را منتشر کرد که نشان می‌داد سازمان امنیت ملی آمریکا تلفن موبایل آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را شنود می‌کرده، احتمال جاسوسی این سازمان از رهبران و مقامات سایر کشورهای غربی هم مطرح بوده است.
وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر در مورد واقعی بودن مدارک مربوط به جاسوسی از رئیسان جمهوری فرانسه خودداری ورزیده اما سخنگوی ویکی‌لیکس گفته است که اطمینان دارد این مدارک واقعی است.
اسناد جدید ویکی لیکس در مورد جاسوسی از رئیسان جمهوری فرانسه با همکاری روزنامه فرانسوی لیبراسیون و وبسایت میدیااپارت منتشر شده است.
برخی کارشناسان فرانسوی گفته‌اند که قطعا سازمان‌های اطلاعاتی این کشور، مانند کشورهای دیگر، از احتمال جاسوسی توسط تشکیلات اطلاعاتی خارجی آگاهی دارند و قاعدتا اقدامات پیشگیرانه لازم را در مورد جلوگیری از دسترسی آنها به مطالب حساس به کار می‌گیرند.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar