معاون اول رییس جمهور: قرارگاه خاتمالانبیا مزاحم بخش خصوصی نباشد
+14
رأی دهید
-0
به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری امروز در مراسم کلنگ زنی آزادراه کنارگذر جنوبی تهران با بیان اینکه ایران کشور پهناور و بزرگی است، گفت: استعدادهای زیادی از شرق تا غرب و شمال تا جنوب در کشور وجود دارد که باید همه اینها را به حرکت در بیاوریم.
وی با بیان اینکه سواحل مکران نعمتی خدادادی است که در اختیار کشور ما قرار گرفته است، افزود: اگر هر کیلومتر از این سواحل در هر کشوری قرار داشت، بیشترین توسعه را پیدا می کرد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سواحل مکران کانون توسعه است، بیان کرد: این سواحل باید توسعه یابد و در جهت رفاه مردم به کار گرفته شود.
جهانگیری به موقعیت جغرافیایی کشور ایران اشاره کرد و افزود: همسایگان و کشورهای اروپایی به دنبال حمل و نقل کالا از ایران هستند، ضمن آنکه برای توسعه کشور نیاز به توسعه حمل و نقل داریم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید در بخش حمل و نقل ریلی اقدامات جدی تری انجام شود، اظهار داشت: با وجود قدمت راه آهن در کشور حجم حمل و نقل بار و مسافر در این بخش بسیار کم است که بخش عمده ای از آن به سیاستهای غلط گذشته برمیگردد.
وی با بیان اینکه راه آهن را جز با حضور بخش خصوصی نمی توان توسعه داد، بیان کرد: در جلساتی که برگزار شد، ۱۰ کریدور اولویت دار در کشور مطرح شده که میلیاردها دلار سرمایه گذاری نیاز دارد، ضمن آنکه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار طرح و برنامه تدوین شده توسط وزارتخانه ها وجود دارد که آمادگی برای شروع عملیات دارند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای دوران تحریم و پس از تحریم پروژه و برنامه تعریف شده داریم، گفت: بیش از ۶۰ درصد از انرژی کشور در حمل و نقل و مسکن صرف می شود که با صرفه جویی در این بخش می توان اقدامات مهمی انجام داد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء نباید رقیب بخش خصوصی شود، افزود: بخش خصوصی نباید احساس کند که قرارگاه مزاحم آنها است، ضمن آنکه آنقدر کشور طرح توسعه ای دارد که حتی برای کشورهای خارجی هم پروژه وجود دارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه دولت بدهی زیادی به پیمانکاران دارد، اظهار داشت: می گویند که راجع به گذشته صحبت نکنید اما آن قدر اتفاقات تلخ افتاده است که نمی توان به آن اشاره نکرد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: دولت گذشته در اوج درآمدهای نفتی با بیشترین بدهی به دولت بعدی داده شد و ما بدهیهای زیادی را به پیمانکاران، بانک مرکزی و دیگر بخشهای کشور داریم.
جهانگیری با بیان اینکه متاسفانه امسال از نظر اقتصادی سال سختی بوده و درآمدهای ما کاهش یافته است، اظهار داشت: خوشبختانه در قانون رفع موانع تولید مجلس اختیاراتی را به دولت داده است که امیدواریم بخش زیادی از بدهی پیمانکاران را از این محل بپردازیم.
وی تصریح کرد: براساس بررسیهایی، برای ارائه مجوز یکهزار و ۶۰۰ امضا از سازمانها و ارگانهای مختلف نیاز است که به وزارت اقتصاد اعلام کردیم که با رایزنی با سایر دستگاه ها برخی ها امضاها را لغو کند.
اسحاق جهانگیری صبح امروز(دوشنبه) با حضور در منطقه چرمشهر از توابع بخش جوادآباد شهرستان ورامین، فرمان آغاز عملیات اجرایی آزادراه جنوبی تهران به طول ۱۵۸ کیلومتر را صادر کرد.
آزادراه جنوبی تهران در چهار استان قزوین، البرز، مرکزی و تهران واقع شده و محدوده طرح از شهر آبیک واقع در آزادراه قزوین- کرج تا اتصال به آزادراه حرم تا حرم در محدوده چرمشهر به طول ۱۵۸ کیلومتر تعریف شده است. مسیر این آزادراه که از غرب شهر آبیک شروع می شود پس از حدود ۴۵ کیلومتر از طریق تقاطع غیرهمسطح از راه غیراصلی اشتهارد- ماهدشت عبور کرده و در کیلومتر ۹۰ با راه اصلی و آزادراه تهران- ساوه تقاطع دارد. پس از آن در کیلومتر ۱۲۰ با راه اصلی و آزادراه تهران- قم تقاطع داشته و در نهایت در کیلومتر ۱۵۸ به آزادراه قم- چرمشهر- گرمسار در محدوده شهر چرمشهر متصل می شود.
آزادراه جنوبی تهران در کریدورهای بین المللی حمل و نقل شرق- غرب (جاده ابریشم)، شمال- جنوب و شبکه بزرگراهی آسیایی واقع شده و اتصال این آزادراه به شبکه آزادراهی داخل کشور از طریق مرند-بازرگان به ترکیه و راه های بین المللی انجام می گیرد.
دوران مطالعه و ساخت کنارگذر جنوبی تهران ۴ سال و دوران بهره برداری و بازگشت سرمایه آن ۲۰ سال است و با اجرای این پروژه بیش از ۲۳۰۰ میلیون لیتر سوخت در دوره بهره برداری و حدود ۷۴۰۰ میلیارد تومان با کاهش زمان سفر، صرفه جویی میشود.
کنارگذر جنوبی تهران قرار است با سرمایه گذاری اولیه بیش از ۲۴۰۰ میلیارد تومان در ۳ باند رفت و ۳ باند برگشت ساخته شود و با توجه به اینکه این آزادراه تکمیل کننده مسیر مرز بازرگان تا مرز سرخس در شرق کشور می باشد، از اهمیت فراوان استراتژیکی برای کشور برخوردار است.
میزان اشتغالزایی این پروژه در سال های احداث ۵۵۰۰ نفر و در دوران بهره برداری حدود ۲۲۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۵۰ هزار نفر به طور غیرمستقیم است.
توسعه کریدور بین المللی آزادراهی شرق به غرب، توسعه کریدور بین المللی آزادراهی شمال به جنوب، تکمیل و تسهیل ارتباط آزادراههای غرب و جنوب شرق کلانشهر تهران، کاهش مصرف سوخت ناشی از افزایش سطح سرویس و کاهش طول مسیر، کاهش تولید آلایندهها و گازهای گلخانهای خصوصا در اطراف کلانشهر تهران، کاهش هزینه های ناشی از اتلاف زمان برای وسایل نقلیه باری و مسافری و افزایش ایمنی و مطلوبیت سفر، کاهش بار ترافیکی آزادراه قزوین- کرج و کرج- تهران و کاهش تصادفات جاده ای ناشی از خطای شبکه مسیر از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar