Unemployment-Iran
تقاطع: علی ربیعی، “وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی” در دولت جمهوری اسلامی می‌گوید که در حال حاضر ۶ میلیون نیروی انسانی بیکار در کشور وجود دارد و اگر برای حل این معضل کاری نشود، تعداد بیکاران کشور در سال ۱۴۰۰ به ۱۰ میلیون نفر خواهد رسید.
آقای ربیعی که همراه با حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی به مشهد رفته بود در جلسه‌ای مشترک با اعضای “کمیسیون ویژه رسیدگی به لایحه رفع موانع تولید” هشدار داد که ۷ میلیون نفر نیروی آماده کار دانشگاهی به بیکاران کنونی اضافه خواهند شد.
وی هم‌چنین در این جلسه از اعضای مجلس شورای اسلامی خواست تا برای رفع معضل بیکاری با ایجاد “صندوق اشتغال” موافقت کنند و مجوز ایجاد آن را بدهند.
هشدار‌های علی ربیعی در خصوص “خطرناک” بودن وضعیت بیکاری در کشور در حالی برای چندمین بار از زمان قرار گرفتن وی در راس “وزارت کار” بیان می‌شود که که در فروردین‌ماه امسال، “صندوق بین‌المللی پول” در گزارش خود با عنوان “چشم‌انداز اقتصادی دنیا”، پیش‌بینی کرد که نرخ بیکاری در ایران در سال جاری میلادی به ۱۴/۰۱ درصد افزایش خواهد یافت و این کشور در رده‌بندی جهانی این شاخص، در ردیف “شانزدهم” قرار خواهد گرفت.
این گزارش، با پیش‌بینی این‌که نرخ بیکاری در ایران طی دو سال آینده نیز بد‌تر خواهد شد، اضافه کرده که این عدد در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۱۴/۶۵ درصد افزایش یابد.
صندوق بین‌المللی پول، پیش از این نرخ بیکاری ایران در سال ۲۰۱۳ را ۱۲/۹۳ و رتبه ایران در رده‌بندی بیکاری در جهان را بیست‌ویکم اعلام کرده بود.
بر پایه آمارهای این نهاد معتبر بین‌المللی، مقدونیه با نرخ بیکاری ۳۰ درصد، بالا‌ترین نرخ بیکاری در سال ۲۰۱۴ را خواهد داشت و بعد از آن، کشورهای یونان و اسپانیا به ترتیب با نرخ بیکاری ۲۶/۲ و ۲۵/۵ درصد در رده‌های دوم و سوم قرار خواهند داشت.
کشورهای بوسنی، افریقای جنوبی، صربستان، قبرس، ارمنستان، کرواسی، تونس، پرتغال، ولز، باربادوس، باهاماس و جامائیکا به ترتیب در رتبه‌های چهارم تا پانزدهم این فهرست قرار دارند و نرخ بیکاری بیشتری را نسبت به ایران در سال جاری میلادی تجربه خواهند کرد.
این صندوق در آبان ماه سال گذشته نیز در گزارشی پیش‌بینی کرده بود که بحران کنونی بی‌کاری در ایران نه تنها در دولت حسن روحانی حل نخواهد شد، بلکه نرخ بی‌کاری ایران در پایان سال ۲۰۱۸ به ۱۷/۷ درصد افزایش خواهد یافت.