حمله هوایی آمریکا به شبهنظامیان 'دولت اسلامی'
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان، از حمله آمریکا به مواضع 'دولت اسلامی' (که پیشتر به داعش مشهور بود) حمایت کرده است.
افتادن سد موصل به دست شبهنظامیان داعش برای بسیاری مایه نگرانی است.
عکسی که آسوشیتدپرس از حمله صبح امروز آمریکا به مواضع داعش منتشر کرده است
وبسایت کردی "رووداو" هم میگوید یازده هزار ایزدی که در شنگال بودند نجات یافتهاند.
سامان رسولپور، خبرنگار کرد، میگوید با یک مقام امنیتی اتحادیه میهنی کردستان صحبت کرده است و به گفته او چند هزار نفر از مردم شنگال نجات یافتهاند اما همچنان حدود پنج هزار نفر در کوهستانها آوارهاند.
جاناتان مارکوس خبرنگار امور دفاعی بیبیسی میگوید: " آمریکا با اکراه به خط مقدم جنگ عراق برمیگردد. آقای اوباما همیشه خواسته جنگهایی که آمریکا درگیر آن است را تمام کند نه اینکه جنگ تازه ای را شروع کند. او همچنان عقیده دارد که ریشه مشکلات عراق سیاسی است."
-
-
سیاستمداران کرد و فرماندهان نظامی که من با آنها صحبت کردهام منتظرند که به زودی اتفاق مهمی بیافتد. به نظر میرسد که آمریکاییها وعدههای مهمی دادهاند. آنها خیلی امیدوارند که در آیندهای نزدیک بتوانند اراضی از دست رفته را باز پس بگیرند. ولی ما هنوز شاهد پیشرفتی در روی زمین نبودهایم.
بریتانیا هشت میلیون پوند (۱۳ میلیون دلار) به غیرنظامیانی که از ترس داعش گریختهاند، کمک انساندوستانه میکند. این مبلغ شامل دو میلیون پوند برای تهیه مایحتاج ضروری است که نیروی هوایی از آسمان برای ۷۵ هزار خانواده عراقی پرتاب میکند.
-
میشل استفن از موسسه رویال یونایتد سرویسز پیشبینی میکند که حملههای هوایی عراق یک راه حل کوتاه مدت باشد. او می گوید این حمله برای این به راه نیافتاده که که گروه دولت اسلامی را شکست بدهد یا توازن قدرت را در عراق و سوریه تغییر دهد. آقای استفن که با رادیو اروپای آزاد در عراق صحبت میکرد گفت این حملهها بیشتربه هدف جلوگیری از گسترش نفوذ این گروه به مناطق بیشتری از عراق است.
باراک اوباما با شاه اردن درباره وضعیت منطقه صحبت کرده است.
کودکان از گروه اقلیت شبک از شیعیان کرد عراق هم از نبردهای اخیر بین نیروهای پیشمرگ و گروه دولت اسلامی (داعش سابق) تاثیر پذیرفتهاند. بعضی از این کودکان بعد از فرار از موصل سواربرکامیون در حال انتقال به اربیل و کرکوک هستند.
واشنگتن پست اطلاعاتی منتشر کرده که نشان میدهد جنگندههای افهجده مواضع داعش را در نزدیکی اربیل هدف قراردادهاند. جنگنده های افهجده با رادارلیزر قابلیت تعیین اهداف خود را دارند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا که به افغانستان سفر کرده میگوید در خشونتها علیه مردم بیگناه از جمله مسیحیان و ایزدیها میتوان نشانههای خطرناک نسلکشی را دید. او میگوید این همان زنگ خطری است که خیلیها ممکن است منتظرش باشند.
ویان دخیل تنها نماینده اقلیت ایزدیها در پارلمان عراق است که دو روز پیش دریک سخنرانی احساساتی و در حالیکه اشک میریخت از دولت عراق و جامعه بینالمللی تقاضای کمک کرد.
خانم دخیل در صحبت بابیبیسی گفت دهها هزار نفر درکوهها گیر افتادهاند و کمکهایی که آمریکا از طریق هوا به آوارگان رسانده اصلا کافی نبوده و هشدار داده که خیلی از آنها ممکن است فردا بمیرند. این نماینده پارلمان عراق همچنین گفت نزدیک به چهارصد و پنجاه زن ایزدی توسط گروه دولت اسلامی ربوده شدهاند و گفتهاند قرار است این زنان را بفروشند.
حمله هوایی جنگنده های آمریکای علیه داعش بسیاری از کردها را خوشحال کرده است. هم اکنون جنگی شدید بین پیشمرگها و داعش در مخمور در ۴۰ کیلومتری اربیل در جریان است.
صدها دیپلمات و کارشناس نظامی آمریکا در اربیل هستند. و این بسیاری را امیدوار کرده که آمریکا نخواهد گذاشت داعش به اینجا برسد.
فرانسوا اولاند رئیسجمهوری فرانسه میگوید فرانسه حاضر است برای پایان دادن به رنج غیرنظامیان، سهم خودش را ادا کند.
فرانسوا اولاند گفته:" جامعه بینالمللی نمیتواند خطری را که با قدرت گرفتن این گروه تروریستی عراق و همه منطقه را تهدید میکند نادیده بگیرد."
با حمله آمریکا به مواضع 'دولت اسلامی' هواداران این گروه در شبکههای اجتماعی اینترنتی تهدید میکنند که دست به حمله در کشورهای غربی میزنند.
-
با ادامه حملات شبهنظامیان 'دولت اسلامی' (داعش) هزاران نفر از شهرها و روستاهای شمال عراق گریخته و به کردستان عراق پناه بردهاند.
-
خبرگزاری فرانسه میگوید هواپیمایی ترکیه همه پروازهای خود به اربیل را تا اطلاع ثانوی لغو کرده است.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا حملات شبهنظامیان دولت اسلامی علیه انسانهای "بیگناه" از جمله ایزدیها و مسیحیان را به شدت محکوم کرده و گفته نشانههای هشداردهنده نسل کشی در نقاط تحت نفوذ داعش دیده میشود.
باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا پیش از حمله هوایی به اربیل گفت اگر شبهنظامیان 'دولت اسلامی' امکانات و تسهیلات آمریکایی از جمله کنسولگری این کشور در اربیل تهدید کنند، به آنها حمله خواهد کرد.
حمله هوایی امروز آمریکا، اولین درگیری مستقیم نظامی نیروهای ایالات متحده در عراق بعد از خروج در سال ۲۰۱۱ از این کشور است.
پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرده است که نیروی هوایی آمریکا به مواضع شبه نظامیان 'دولت اسلامی' در نزدیکی شهر اربیل واقع در شمال عراق حمله کرده است.
سلام. با پوشش خبری زنده وبسایت فارسی بیبیسی از تحولات شمال عراق و حمله هوایی آمریکا به شبهنظامیان "دولت اسلامی" (که پیشتر به داعش شهرت داشت) با ما همراه باشید.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar