انتقاد «جاوید رحمان» از سرکوب معترضان و دگراندیشان عقیدتی توسط جمهوری اسلامی
پنجشنبه ۲۷-۰۶-۱۳۹۹
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل از حکومت ایران خواسته «از حقوق همه افراد متعلق به اقلیتهای قومی و دینی و مذهبی حمایت کند و به تبعیضاتی که در قبال آنها اعمال میشود، رسیدگی کند».
«محبت نیوز»- جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران در تازهترین گزارش خود به برخورد خشونتآمیز حکومت جمهوری اسلامی علیه معترضان آبان ماه ۱۳۹۸ پرداخته و همچنین خواستار آزادی بدون قید و شرط همه افرادی شده که به دلیل فعالیت مسالمتآمیز عقیدتی یا دینی زندانی شدهاند.
رحمان در گزارش تازه خود مینویسد از شدت برخورد خشونتآمیز حکومت جمهوری اسلامی علیه معترضان آبان ماه، حیرت کرده است. در این گزارش آمده این برخورد منجر به کشته شدن صدها نفر، شکنجه بازداشت شدگان، صدور احکام ناعادلانه شده و حکومت به آزار و اذیت خانوادههای کشته شدگان ادامه میدهد.
وی در این گزارش برخورد به شدت خشونت بار نیروهای امنیتی را نشان دهنده نقض آشکار حق حیات مردم دانسته است. این گزارش میافزاید بررسیها نشان میدهد در بیشتر موارد، نیروهای امنیتی به قصد کشتن معترضان اقدام به شلیک میکردند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل یادآوری کرده که ایران از امضا کنندگان میثاق بینالمللی حقوق سیاسی و مدنی است و حق زندگی و حمایت قانونی از آن، از اصول این میثاق است. طبق اصل شش این میثاق جهانی، حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید به موجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمیتوان خودسرانه (بدون مجوز) از زندگی محروم کرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل از حکومت ایران همچنین خواسته «از حقوق همه افراد متعلق به اقلیتهای قومی و دینی و مذهبی حمایت کند و به تبعیضاتی که در قبال آنها اعمال میشود، رسیدگی کند».
ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق سیاسی و مدنی در مورد آزادی انتخاب دین و فعالیت مسالمت آمیز دینی تأکید دارد. حکومت ایران در چهار دهه گذشته، علیرغم محکومیت در مجامع جهانی، به نقض حقوق اقلیتهای دینی و مذهبی ادامه میدهد.
رحمان همچنین نگرانی خود را از آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر و وکلای دادگستری زندانی از جمله نرگس محمدی، نسرین ستوده، سهیل اعرابی و امیرسالار داوودی ابراز کرده است. امیرسالار داوودی، یکی از وکلای شهروندان مسیحی ایرانی است که خود به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.
رحمان در این گزارش ۲۶ صفحهای مینویسد ابراز مسالمتآمیز حق آزادی عقیده و بیان برای روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و مدنی میتواند تهدید، بازداشت و زندان در پی داشته باشد.
گزارشگر سازمان ملل در این گزارش همچنین از ایران خواسته: “مجازات اعدام را لغو کنید. دادرسی عادلانه برگزار کنید و متهم بتواند وکیل خود را انتخاب کند. “
- پیشنهاد می شود:
- جاوید رحمان: اقلیتهای دینی غیر رسمی در ایران سرکوب می شوند
- جاوید رحمان خواستار احترام به حقوق اقلیتهای دینی در ایران شد
- پنج گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اعدام «نوید افکاری» را محکوم کردند
از سوی دیگر بعد از اعدام نوید افکاری کشتیگیر معترض کشورهای اروپایی ضمن محکوم کردن این اقدام سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی به اروپا را لغو کردند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز گفته تا وقتی رژیم ایران برادران نوید افکاری را از زندان آزاد نکند و همه اتباع خارجی را که ناحق بازداشت شدند آزاد نکند، سفرها نباید برنامهریزی شوند. او تاکید کرده دموکراسیهای سراسر جهان وظیفهی اخلاقی دارند که محکم ایستادگی کنند و زیر بار وحشیگری رژیم ایران نروند».
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar