مادر علی نوریزاد: به جای محاکمه عاملان سقوط هواپیمای مسافربری آنهایی که همدردی کردند را زندانی کردهاند
مادر علی نوریزاد: به جای محاکمه عاملان سقوط هواپیمای مسافربری آنهایی که همدردی کردند را زندانی کردهاند
فاطمه ملکی، همسر محمد نوریزاد و مادر علی نوریزاد، میگوید فرزندش تنها به دلیل شرکت در تجمعات دی ماه سال گذشته در اعتراض به ساقط شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران، به زندان محکوم و برای اجرای حکم زندان فراخوانده شده است.
فاطمه ملکی، که همسرش محمد نوریزاد نیز از زندانیان سیاسی است، درباره حکم زندان پسرشان به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «علی طی روزهای گذشته با دریافت ابلاغیهای برای اجرای حکم ۳ سال و شش ماه زندان به اجرای احکام زندان اوین احضار و تا روز یکشنبه ۲۶ مرداد وقت دارد خود را به دادسرای اوین معرفی کند.»
خانم ملکی با اشاره به حکم زندان فرزندش به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق شرکت در تجمعات دی ماه ۱۳۹۸»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، و «توهین به رهبری» به صدای آمریکا گفت: «برای سیستمی که در مقابل خود داریم متاسفم. هنوز معلوم نیست عاملان و مقصران سقوط هواپیمای اوکراینی چه کسانی هستند و پیگیری لازمی در این خصوص صورت نگرفته است. اما فرزندان ما که تنها به خاطر احساس همدردی و هم نوعی به خیابان رفتند، شمعی روشن کردند و شعاری دادند بازداشت شدند و حالا باید دوران محکومیت خود را در زندان سپری کنند.»
خانم ملکی میگوید، مقامات جمهوری اسلامی با صدور چنین احکامی میخواهند این پیام را بدهند که تجمعات و اعتراضات برگزار نشود، آنها میخواهند مردم ایران حتی به واسته همدردی «با هم و در کنار هم» قرار نگیرند؛ اما «وقتی به روند اعتراضات در سالهای ۹۶ و ۹۸ نگاه میکنیم متوجه میشویم که افکار آنها غلط بوده و اعتراضات در ایران گسترش پیدا کرده و جمعیت شهروندان معترض بیشتر شده است.»
خانم ملکی معتقد است جمهوری اسلامی میخواهد در میان شهروندان جو رعب و وحشت ایجاد کند، جوی که موثر میشود اما ماندگار نخواهد بود.
علی نوریزاد، فرزند محمد نوریزاد زندانی سیاسی در ایران، یکی از هزاران شهروند معترضی بود که در اعتراضات دی ماه سال گذشته در پی ساقط شدن پرواز ۷۵۲ هواپیمایی بین المللی اوکراین توسط حمله موشکی نیروی سپاه پاسداران شرکت کرد، در تاریخ ۲۲ دی ماه بازداشت و توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۲ ماه زندان و ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروهها و دستهجات سیاسی محکوم شد؛ حکمی که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، تنها ۳ سال و ۶ ماه از آن قابل اجرا خواهد بود.
فاطمه ملکی، همسر محمد نوریزاد، همچنین در رابطه با وضعیت همسرش در گفتگو با صدای آمریکا گفت که یک سال از بازداشت غیر قانونی آقای نوریزاد میگذرد و او حدود دو ماه است که از زندان وکیلآباد مشهد به بند ۶ کارگری زندان اوین منتقل شده است. خانم ملکی گفت که آقای نوریزاد به واسطه افشاگریهایی که در طول بازداشت خود از داخل زندان داشته به تازگی با مشکلات بسیاری روبرو شده است.
به گفته خانم مالکی، در حال حاضر محمد نوریزاد اجازه دسترسی به تلفن را ندارد. همچنین این زندانی سیاسی از دو هفته پیش در اعتراض به این ممنوعیت و قطع تلفن، ملاقاتهای خود را تحریم کرده و اعضای خانواده هیچ اطلاع موثقی از وضعیت آقای نوریزاد در زندان ندارند.
محمد نوریزاد، یکی از امضاکنندگان نامه استعفای آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، که از تاریخ ۲۲مرداد ۹۸ در بازداشت به سر میبرد، روز یکشنبه ۱۰ فروردین با صدور دادنامهای توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از بابت اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تاسیس و اداره کانال تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۱۵ سال زندان محکوم و در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند.
لازم به ذکر است این اولینبار نیست که جمهوری اسلامی یکی از بازداشتشدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۸ را به زندان محکوم میکند. پیش از این نیز صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که پنج نفر از شهروندان آمل به نامهای شورا فکری، میثم خلیلی، محسن رضایی، سلمان فرخی، و فردی دیگر با نام خانوادگی راعی که در اعتراضات دی ماه ۹۸ بازداشت شده بودند، توسط دادگاه انقلاب مجموعا به ۳۰ ماه زندان محکوم شدهاند.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه ۲۹ فروردین در صدمین روز از سقوط این هواپیمای مسافربری در ایران در پیامی توئیتری گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۱۰۰ روز پیش هواپیمای پرواز پیاس۷۵۲ را هدف قرار داده و سرنگون کرد و ۱۷۶ سرنشین و خدمه آن را به قتل رساند.»
منبع: صدای آمریکا
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar