عفو بینالملل خواستار لغو حکم اعدام سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه شد
سازمان عفو بینالملل با انتشار فراخوانی، خواستار لغو حکم اعدام «امیرحسین مرادی»، «سعید تمجیدی» و «محمد رجبی» سه نفر از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه شد.
سازمان عفو بین الملل روز جمعه ۹ اسفند با انتشار این فراخوان از مردم و فعالان حقوق بشر سراسر دنیا خواست که با نوشتن نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه خواستار لغو حکم این زندانیان سیاسی و برگزاری یک محاکمه عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برای این افراد شوند.
این نهاد حقوق بشری با اشاره به ناعادلانه بودن احکام این افراد، اعلام کرده است که این سه زندانی بازداشت شده در اعتراضات آبان ماه در مرحله تحقیق و بازجویی مورد شکنجه قرار گرفتهاند و از حق داشتن وکیل محروم بودهاند.
بر اساس اطلاعات موجود این سه شهروند که در پی اعتراضات آبان ماه بازداشت شده بودند به تازگی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی» به اعدام محکوم شدند.
پیش از این صدای آمریکا به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر گزارش داده بود که این افراد در ملاقات با خانوادههای خود اعلام کردهاند که اعترافات آنها اجباری و تحت شکنجه بوده و هیچ یک از آنها با سازمان مجاهدین خلق ارتباط نداشته و همچنین همراه داشتن قمه و چاقو نیز صحت ندارد.
سازمان عفو بین الملل در این فراخوان از مردم و فعالان خواست با زبان و قلم خود و الهام گرفتن از این فراخوان نسبت به آزادی «امیرحسین مرادی»، «سعید تمجیدی» و «محمد رجبی» واکنش نشان دهند و از مقامات ایران بخواهند اطمینان حاصل کنند این افراد بتوانند به وکیل انتخابی و خانواده خود دسترسی داشته و ادعاهای آنها در خصوص شکنجه بررسی شده و افراد مظنون به داشتن مسئولیت به صورت عادلانه محاکمه شوند.
بر اساس اطلاعات موجود، از میان این سه شهروند در ابتدا امیرحسین مرادی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از دستگیری او دو نفر دیگر به یکی از کشور همسایه (احتمالا ترکیه) گریخته و پس از مدتی این افراد توسط پلیس آن کشور بازداشت و به ایران تحویل داده شدهاند.
اعتراضات به گران شدن بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. طی دو روز گذشته اخبار و ویدئوهای مختلفی تجمع های اعتراضی و شعارهای مردم علیه حکومت در شهرهای مختلف منتشر شده است. در برخی از شهرها معترضان بانکها را آتش زدند و با پلیس درگیر شدند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.
چندی پیش نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar