افزایش فشار یونان بر سازمانهای غیردولتی کمک به پناهجویان
بیش از ۴۲ هزار پناهجو در شرایط غیرانسانی در جزایر یونان به سر میبرند. نهادهای مردمی کمک به پناهجویان در تلاش برای بهبود شرایط زندگی آنها هستند. دولت یونان برای ادامه فعالیت امدادگران مقررات سختتری را وضع کرده است.
دولت یونان مقررات دشوارتری را برای ادامه فعالیت امدادگران سازمانهای انجیاو (غیردولتی) در جزایر اژه به تصویب رسانده است.
روز پنجشنبه ۱۷ بهمن (۶ فوریه) گیورگوس کوموتساکوس، معاون وزیر مهاجرت دولت یونان، در این باره گفت که مقررات جدید بر پایه مصوبات ویژه پارلمان این کشور است که روز سهشنبه در جلسه فوری نمایندگان مجلس به تصویب رسیده است.
کوموتساکوس گفت که برخی از سازمانهای انجیاو از شمار زیاد پناهجویان در جزایر یونان برای گرفتن کمک مالی مستقیم از اتحادیه اروپا بهرهبرداری میکنند. او در مصاحبه رادیویی این نهادهای مردمی را به “قارچهایی” تشبیه کرد که یک شبه از زمین بیرون زدهاند و “از این شرایط سود میجویند”.
اتحادیه اروپا از تابستان سال ۲۰۱۷ کمک مالی خود به نهادهای مردمی را که به پناهجویان در جزایر دریای اژه یاری میرسانند، متوقف کرده است.
دولت یونان در شکایتش از حمایت مالی اتحادیه اروپا از انجیاوها گفته بود که سازمانهای غیردولتی “مانع از برنامهریزی مرکزی دولت برای یاری رساندن به پناهجویان میشود” و در این زمینه به یونان “مانند یک کشور در حال رشد” برخورد میشود که خود قادر به مراقبت از پناهجویان نیست”. به این جهت یونان از اتحادیه اروپا خواسته بود که کمکهای مالی را به طور مستقیم در اختیار دولت این کشور قرار دهد.
انجیاوها: دولت نتوانسته شرایط مناسبی ایجاد کند
دو سال و نیم پس از قطع کمکهای مالی اتحادیه اروپا به سازمانهای مردمنهاد هنوز دولت یونان، با وجود دریافت مستقیم کمکها، موفق نشده است در وضعیت دشوار و غیرانسانی زندگی پناهجویان بهبودی به وجود آورد.
برای نمونه در بخشهایی از اردوگاه پناهجویان در جزیره ساموس، در محوطهای که پناهجویان چادر زدهاند توالتی وجود نداشت. سرانجام سازمان غیردولتی “دیکسی” توالتهایی را برای پناهجویان بنا کرد. اداره سیستم بهداشتی پناهجویان را نیز نهادهای غیردولتی برعهده دارند. در این جزایر در حال حاضر ۴۲ هزار پناهجو در شرایطی سخت زندگی میکنند.
وضعیت دشوار اردوگاههای پناهجویان بارها و بارها مورد انتقاد انجیاوها قرار گرفته است. در بسیاری از موارد پناهجویان به حال خود رها شدهاند. حال دولت محافظهکار کیریاکوس میتسوتاکیس میخواهد با تصویب و اجرای قوانین جدید دشواریهای بیشتری برای فعالان مدنی سازمانهای انجیاو به وجود آورد. از جمله این مقررات ایجاد دشواری برای فعالیت امدادگران و تعیین مقررات سختگیرانهتر در قوانین پناهندگی و بازداشت و اخراج سریعتر پناهجویان است.
جزایر لسبوس، ساموس و خیوس از جزایری هستند که بیشترین پناهجویان خارجی را در خود اسکان دادهاند. در این جزایر هزاران پناهجوی سوری، عراقی، افغانستانی و ایرانی در انتظار رسیدگی به پرونده پناهجویی خود هستند. به گفته پناهجویان و مقامات محلی اردوگاهها و کمپهای پناهندگی دیگر گنجایش پناهجویان جدید را ندارند. شهردارهای جزیرههای شمال دریای اژه از ماهها پیش نسبت به بحرانی شدن اوضاع هشدار میدهند.
بر اساس پیمان سال ۲۰۱۶ بین اتحادیه اروپا و ترکیه، کشورهای عضو این اتحادیه مجازند همه پناهجویانی که از طریق ترکیه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا میآیند را به آن کشور بازگردانند. این در حالی است که روند رسیدگی به وضعیت پناهندگی این افراد و فرایند بازگرداندن آنها به ترکیه با تعلل بسیاری دنبال میشود.
روز دوشنبه گذشته بیش از دو هزار تن از پناهجویان در اعتراض به وضعیت بسیار دشوار زندگیشان در اردوگاه جزیره لسبوس راهپیمایی کردند. این پناهجویان میخواهند که هر چه زودتر از یونان به کشورهای دیگر اروپایی مهاجرت کنند.
منبع: DW
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar