یونسی: برخی معتقدند بدون دشمن فرضی نمیشود کشور را اداره کرد
+11
رأی دهید
-4
وزیر اسبق اطلاعات ایران در واکنش به هشدارها درباره احتمال تکرار حوادث سال ۸۸ در انتخابات پیش رو و همچنین «دست داشتن سلطنتطلبان» در حمله به سفارت عربستان سعودی گفت که «معدودی افراد، معتقدند بدون دشمن فرضی نمیشود کشور را اداره کرد».
علی یونسی همچنین گفتههای برخی از اصولگرایان درباره تلاش اکبر هاشمی رفسنجانی و اصلاحطلبان برای «انحراف» در مجلس خبرگان رهبری و مجلس را «سوء استفاده از مسئله نفوذ» خوانده و تصریح کرده که این دو مجلس «خانه این شخصیتها» است و «کسی به خانه خودش نفوذ نمیکند».
آقای یونسی در مصاحبهای با وبسایت خبرآنلاین که روز یکشنبه ۱۱ بهمن، منتشر شده، تأکید کرده که منظور از «نفوذ» تنها «نفوذ اسرائیل و امریکا و وهابیت»، یا «نفوذ جریانهای برانداز و گروههای ضد جمهوری اسلامی» است و غیر از این موارد «نفوذ، معنا ندارد».
وزیر اسبق اطلاعات گفته است که تلاش کاندیدها برای ورود به مجلس خبرگان رهبری و مجلس «اسمش نفوذ نیست».
وی با اشاره به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا افزوده که مجلس خبرگان رهبری و مجلس «خانه این چهرهها و شخصیتهای درون نظام» است و «کسی به خانه خودش نفوذ نمیکند».
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پس از توافق اتمی وین بارها درباره به گفته او «تلاش آمریکا برای نفوذ در مراکز تصمیمگیری و تصمیمسازی» ایران هشدار داده است.
در همین حال نزدیکان آیتالله خامنهای به طور تلویحی، حضور احتمالی اکبر هاشمی رفسنجانی و اصلاحطلبان به مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را زمینهساز «نفوذ آمریکا» دانستهاند.
«تزریق اطلاعات غلط» به نهادهای مسئول
وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی، در ادامه سخنان خود «توطئه» خواندن افزایش کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را «غیرمسئولانه» و «ناشی از ذهنیتسازی غلط بعضی از جریانهای تندرو» دانسته است.
به گفته آقای یونسی «همان گروههایی که به سفارت حمله میکنند، مجالس را بر هم میزنند و یا قتلهای زنجیرهای را راه انداختند، ... با تزریق اطلاعات غلط موجب میشوند به جای آنکه برخی نهادهای مسئول از نفوذ وهابیت و اسرائیل و آمریکا نگران باشند از فعالیت جریانهای سیاسی داخلی نگران شوند».
پس از ثبت نام بیسابقه بیش از ۱۲ هزار تن برای نامزدی در انتخابات، محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان و احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، با انتقاد از کثرت ثبتنامها تأکید کرده بودند که «اهداف دیگری پشت پرده این نامنویسیهاست».
در هر انتخابات «بخشی از هموطنان مایوس میشوند»
وزیر اسبق اطلاعات همچنین رد صلاحیت هزاران نفر از کاندیداهای انتخابات مجلس «به عنوان مصادیق نفوذ، و به بهانه عدم التزام به ولایت و قانون اساسی» را «ظلم» به قانون اساسی و رهبر جمهوری اسلامی خوانده است.
آقای یونسی تأکید کرده ترکیب و منابع اطلاعاتی هیئتهای نظارت، وابسته به شورای نگهبان، «یک سویه و یک جهت و سختگیرانه» است.
وزیر اسبق اطلاعات ادامه داده: «ما نمیتوانیم مردم بلوچ، کرد، اهل سنت و ... را به شرکت در انتخابات دعوت کنیم اما بگوییم بیایید به ما رأی دهید نه به یک بلوچ، کرد یا اهل سنت».
وی اضافه کرده: «البته از طرفی هم قطعاً نمیگوییم به هر بلوچ، کرد یا اهل سنتی رأی بدهند و حتماً باید صلاحیت آنها تأیید شده باشد. اما باید سنخیت و مشابهتی بین مجلس و مردم باشد».
آقای یونسی تأکید کرده: «متأسفانه به این شکل با هر انتخاباتی که برگزار میکنیم، بخش قابل توجهی از هموطنان را دلسرد و مأیوس میکنیم».
وزیر اسبق اطلاعات درباره نگرانی اصولگرایان از تشکیل مجلسی مانند مجلس ششم با اکثریت اصلاحطلب نیز گفته است که «این مجلس منهای آن تندرویها و ساختارشکنیهایش مصوبات خیلی خوبی داشت و در مواقعی که باید ملی تصمیم میگرفت به خوبی عمل کرد».
رهبر جمهوری اسلامی پیش از این حتی از «کسانی که نظام را قبول ندارند» خواسته بود تا «برای حفظ اعتبار کشور» در انتخابات آتی شرکت کنند. با این حال وی روز چهارشنبه ۳۰ دی، با اشاره به سخنان پیشینش گفت که «بنده گفتم کسانی که نظام را قبول ندارند رأی بدهند، نه این که کسی که نظام را قبول ندارد بفرستند مجلس».
«معتقدند بدون دشمن فرضی نمیشود کشور را اداره کرد»
وزیر اسبق اطلاعات در ادامه گفتوگو با خبرآنلاین در واکنش به هشدارهای مطرح شده درباره احتمال تکرار حوادثی شبیه به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفتهاست که «اطلاعاتی در این باره وجود ندارد و بسیاری از این پیشبینیها در حقیقت پیشگویی است که بر اساس نگاههای بدبینانه شکل گرفته و واقعیت بیرونی ندارد».
وی تأکید کرده که «برخی از جریانهای تند در بعضی مناصب هستند و این بدبینیشان را به تحلیل تبدیل کرده و به خورد دست اندرکاران میدهند».
آقای یونسی گفته است: «حادثه حمله به سفارت مشخص شد که کار چه کسانی بوده اما برخی آمدند و گفتند کار سلطنتطلبها بوده است».
وی اضافه کرده: «متأسفانه افرادی وجود دارند که تلاششان را میکنند تا جریانها را به سمت تندروی هدایت کنند. اگر هم توفیقی نداشتند، خودشان وارد میدان میشوند تا با ایجاد حوادثی فضا را تند و هیجانی کنند. چرا که معدودی افراد، معتقدند بدون ایجاد دشمن فرضی نمیشود کشور را اداره کرد».
پیشتر محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین اعلام کرده بود که «مزدوران سرویسهای جاسوسی آمریکا» و «عناصر سلطنتطلب» در حمله به سفارت عربستان دست داشتند تا «چهره بچههای» حزبالله را خراب کنند.
با این حال بر اساس گزارشها، حسین کردمیهن، بنیانگذار مؤسسه فرهنگی دینی نور معرفت و از چهرههای حامی رهبر جمهوری اسلامی در ماجرای حمله به سفارت عربستان سعودی نقش داشته و به همین دلیل بازداشت شده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar