رفسنجانی: آموختهام در برابر توهین و تخریب صبور باشم
پس از انتقاد رفسنجانی از شورای نگهبان به علت عدم تائید صلاحیت حسن خمینی موجی از حمله به او آغاز شد که به تهدید علنی به بازداشت نیز رسید. رفسنجانی میگوید توهین و تخریب علیه او در هر دورهای وجود داشته است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر دیروز (چهارشنبه، ۱۴ بهمن) در دو دیدار جداگانه با فعالان رسانهای و مسئولان سازمانهای مردمنهاد به حملهها و تهدیدها علیه خود که در روزهای گذشته شدت گرفته واکنش نشان داد.
به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی مجمع، اکبر هاشمی رفسنجانی با مرور حدود شش دهه فعالیت سیاسی خود میگوید، حمله و توهین به او در دورههای مختلف با انگیزههای متفاوت وجود داشته است.
رفسنجانی خطاب به فعالان رسانهای گفت: «از قرآن کریم آموختم که در مقابل توهینها و تخریبها به مخاطبان، سلام نمایم و از امام عزیز وقتی آن همه توهینها و تخریبها را دید و چشید، آموختم که در راه دفاع از اسلام و همچنین افکاری که به آن اعتقاد و ایمان داریم، باید صبور بود.»
بیشتر بخوانید: واکنشهای تند به انتقادهای هاشمی رفسنجانی از شورای نگهبان
انتقاد از شورای نگهبان
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که مخالفت با او پیش از انقلاب هم وجود داشته افزود که پس از جنگ ایران و عراق نیز به خاطر حذف بعضی از کوپنها و کوتاه شدن دست دلالان در بازار سیاه "گروهی دیگر از تخریبگران به جماعت سابق افزوده شدند".
رئیس پیشین مجلس خبرگان در ادامه گفت: «وقتی مسائل سیاسی ۷۸ ، ۸۴ و ۸۸ [اعتراضهای دانشجویی و انتخابات ریاست جمهوری دورههای نهم و دهم] پیش آمد، منتقدین و مخالفین با تمام توان خویش هر چه که میخواستند، گفتند و انجام دادند و این روزها هم که میبینید، دفاع از بیت امام بهانهای برای مدعیان فدایی امام شد.»
منظور از مورد آخر، سخنرانی روز دوشنبه (۱۲ بهمن/ ا فوریه) رفسنجانی در فرودگاه مهرآباد و در مراسم سالروز بازگشت روحالله خمینی، نخستین رهبر جمهوری اسلامی است.
رفسنجانی در این مراسم با انتقاد از عدم تائید صلاحیت نوه خمینی برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان خطاب به اعضای این شورا گفت: «شما صلاحیت خود را از کجا آوردهاید؟ چه کسی به شما اجازه داده است که قضاوت کنید؟ چه کسی به شما اجازه داد که یکجا بنشینید و داوری کنید؟»
بیشتر بخوانید: تردید رفسنجانی درباره صلاحیت اعضای شورای نگهبان
تهدید به زندان و بازداشت خانگی
مطابق اصل ۹۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی شش فقیه شورای نگهبان که درباره شرط اجتهاد داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان نظر میدهند منصوبان "مقام رهبری" هستند.
زیر سوال بردن صلاحیت فقهای شورای نگهبان که با انتقاد از برخی نهادها و مقامهای انتصابی دیگر از جمله سپاه پاسداران و سازمان صدا و سیما همراه بود واکنشهای شدیدی به دنبال داشت.
محمدرضا تویسرکانی، مسئول نمایندگی ولیفقیه در سازمان بسیج، دو روز پیش رفسنجانی را تهدید کرد که با "فرجام تلخ" منتظری مواجه خواهد شد.
حسینعلی منتظری که زمانی "قائممقام رهبری" بود مدتی بعد از این سمت عزل شد و از نیمه دوم دهه ۷۰ حدود ۵ سال در بازداشت خانگی بود.
مجتبی ذوالنور، نمایندهی ولیفقیه در سپاه پاسداران نیز رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را به طور آشکار به زندان تهدید کرده و گفته است: «اگر نظام اسلامی رافت را کنار بگذارد، اینها به کنار آقازادهشان در زندان اوین منتقل میشوند.»
بیشتر بخوانید: عبدالکریم لاهیجی: نظام جمهوری اسلامی دچار پارانویا شده است
«تداعی فتنه و توهین جاهلان»
کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران نیز روز گذشته به خاطر آنچه حمله به شورای نگهبان عنوان شده از رفسنجانی انتقاد کرد و گفت: «این حرفهای ایشان بوی شلوغی میدهد و فتنه را تداعی میکند.»
به گزارش سایت خبری "تابناک"، روحالله حسینیان، عضو جبهه پایداری و از نمایندگان افراطی مجلس روز پنجشنبه، ۱۵ بهمن سخنان رفسنجانی در فرودگاه مهرآباد را ناشی از خراب شدن نقشههای او برای مجلس خبرگان خواند و ابراز اطمینان کرد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آینده "سخنانی بدتر از این را هم خواهد زد".
رفسنجانی در دیدار با مسئولان سازمانهای مردمنهاد حملههای روزهای اخیر به خود را بیارتباط با انتخابات ندانست و گفت: «بعضیها توهین و تهمت را سلاح خویش برای پیروزی در انتخابات میدانند.»
او در عین حال نسبت به عدم شرکت در انتخابات هشدار داد و تاکید کرد که "سود عدم حضور مردم در انتخابات را اقلیتی میبرد که خواهان حفظ وضعیت موجود است".
رفسنجانی در خاتمه بزرگترین سلاح در مقابله با "توهینهای جاهلان" را سلام خواند و تصریح کرد: «باید به توهینکنندگان سلام کنیم که هم بهترین ادب و هم بهترین تنبیه است.»
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar